Sport

Legendarul Kobe Bryant, introdus în Hall of Fame postmortem

Legenda lui Los Angeles Lakers, Kobe Bryant, a fost introdus postum în Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, sâmbătă, după luni de întârziere din cauza pandemiei Covid-19.

De cinci ori campion în NBA, Kobe a murit anul trecut, la vârsta de 41 de ani, într-un accident de elicopter alături de fiica sa și alte șapte persoane, șocând lumea sportului profesionist și fanii.

Soția lui Bryant, Vanessa, a oferit un discurs de acceptare în numele său. Legendarul Michael Jordan s-a aflat mereu lângă ea, el fiind cel care l-a introdus pe Bryant în Hall of Fame.

„Dragă Kobe, îți mulțumesc că ești cel mai bun soț și tată care ai putea fi”, a spus Vanessa.

„Îți mulțumesc că nu ai renunțat niciodată la noi. Îți mulțumesc pentru toată munca depusă”, a adăugat văduva.

De 18 ori participant în All-Star, Kobe s-a alăturat NBA-ului direct din liceu și a continuat să se bucure de una dintre cele mai impresionante cariere din istoria sportului.

De două ori MVP al finalei NBA, Kobe a câștigat adorația fanilor de pe tot globul.

Bryant, al patrulea cel mai bun marcator din istoria ligii de baschet americane, cu 33.643 de puncte, a crescut idolatrizându-l pe Jordan, ulterior devenind adversari.

„Kobe le-ar mulțumi tuturor oamenilor care l-au ajutat să ajungă aici, inclusiv persoanelor care s-au îndoit de el și persoanelor care au lucrat împotriva lui și i-au spus că nu-și poate atinge obiectivele. Până la urmă, s-a dovedit că au greșit”, a spus Bryant pe când se afla în Iordania.

Tamika Catchings, de zece ori selecționată în All Star-ul Asociației Naționale de Baschet Feminin (WNBA) și de patru ori medaliată cu aurul olimpic, cât și Kevin Garnett sau Tim Duncan au fost și ei introduși în Hall of Fame.

Ceremonia desfășurată la Mohegan Sun Resort & Casino din Uncasville, Connecticut, a fost amânată în august din cauza pandemiei Covid-19, potrivit Reuters.

Sursa: HotNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *