Bucuresti Externe Meteo Ultima Ora!

Cum va fi iarna 2023-2024. Iată ce spun meteorologii

Specialiștii în meteorologie au realizat deja primele estimări pentru condițiile meteo în timpul iernii 2023-2024. Citește articolul de mai jos pentru a afla detalii:

Specialiștii în meteorologie au emis prognoze pentru iarna 2023-2024, indicând că aceasta va fi influențată de fenomenul El Nino. Potrivit acestora, se va observa o schimbare semnificativă a tiparelor curentului cu jet, în contrast cu anul precedent. Se anticipează apariția unor tendințe emergente în ceea ce privește fenomenele meteorologice dinamice din centrul și estul Statelor Unite, precum și în nordul Europei.

Iarna în România

Având în vedere fenomenul El Nino, sunt mari șanse ca iarna ce va urma să fie exact ca cea de anul trecut, cu temperaturi pe minus în timpul nopților și temperaturi pe plus în timpul zilei. Totuși, asta nu ne ferește de o posibilă iarnă geroasă.

Cea mai mare temere a românilor pentru venirea iernii este legată de apă caldă și căldură. Primarului capitalei, Nicușor Dan, a clarificat nedumeririle românilor afirmând că apa caldă și căldura nu vor lipsi din locuințe. Cu toate acestea, realitatea actuală pare să contrazică. Rămâne de văzut dacă situația finală îl va contrazice pe domnul primar.

 

Fenomenul El Nino

El Niño reprezintă un model climatic caracterizat de încălzirea neobișnuită a apelor de suprafață din zona tropicală de est a Oceanului Pacific. Acesta constituie “faza caldă” a unui fenomen mai complex numit El Niño-Oscilația Sudică (ENSO). În contrast, La Niña reprezintă “faza rece” a ENSO și se manifestă prin răcirea neobișnuită a apelor de suprafață din aceeași regiune.

Evenimentele El Niño apar în mod neregulat, la intervale de aproximativ doi până la șapte ani. Totuși, El Niño nu se încadrează într-un ciclu regulat sau previzibil, spre deosebire de fenomenele oceanice precum mareele.

Unde va predomina zăpada

Pentru această iarnă, se preconizează că vom observa o creștere a cantității de precipitații în nord-vestul Scandinaviei, precum și în anumite zone din centrul și sud-estul Europei. În mod obișnuit, Europa de Vest se confruntă cu condiții mai secetoase într-o perioadă de El Niño. Există probabilitatea ca cele mai semnificative ninsori să se acumuleze în regiunile alpine, la altitudini mari din sud-estul Europei și în porțiunile nord-vestice ale Scandinaviei, potrivit ȘtirileKanalD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *