Politic

Gheorghe Flutur intervine în discuțiile din PNL: Trebuie să închidem problemele în interior. Nu poți să te duci într-o alianță dacă la tine lucrurile nu-s puse la punct

Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, intervine în discuțiile din partid legat de propunerea de premier și spune că “nu poți să te duci într-o alianță, într-o coaliție, dacă la tine lucrurile nu-s puse la punct”. Referindu-se la Ludovic Orban, Flutur spune că acesta “și-a asumat”, iar “în mai multe etape din viața domniei sale a avut această demnite, acest curaj”.

  • “Nu am înțeles foarte bine plecarea de la Guvern a lui Ludovic Orban. Aici sunt niște discuții în interior, în interiorul partidului, dar și în interiorul coaliției care trebuie să se constituie pe partea dreaptă. Dar trebuie să se consume toate etapele în interior. Nu-mi dau seama.
  • În momentul de față PNL are o mare responsabilitate. Noi trebuie să închidem problemele în interior, să vedem în interior ce soluție propunem, ca să nu fim generatori de instabilitate. Nu poți să te duci într-o alianță, într-o coaliție, dacă la tine lucrurile nu-s puse la punct. Am văzut și eu că aseară a fost o ședință, probabil vor mai fi și altele, Parlamentul se convoacă luni, deci nu e timpul pierdut”, a scris pe Facebook Flutur, președinte al Consiliului Județean Suceava.

El spune că și-ar dori ca până de Crăciun lucrurile să fie clarificate.

Despre Ludovic Orban, Flutur spune că “a făcut o figură bună la guvernare”: “El și-a asumat. Așa este firea lui. În mai multe etape din viața domniei sale a avut această demnite, acest curaj. Aici trebuie să cântărești și stabilitatea pe partea dreaptă pe care o creezi. Să vedem ce rezultă din discuțiile de zilele viitoare”.

Liberalii au pus pe masă, marți seară, toate scenariile posibile privind negocierile cu USR-PLUS și UDMR, convenind că o schimbare oficială a mandatului, în sensul în care Ludovic Orban să fie premier să fie validată abia după ce partenerii de discuții vor semna un acord scris în acest sens.

Orban le-a spus liberalilor că o variantă enunțată explicit de Dan Barna în negocierile din weekend fost ca el să fie premier. Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a spus în acel moment că nu este cel mai fericit lucru ca Florin Cîțu să se retragă din nou, lucru cu care, potrivit unor surse participante la discuții, Orban a fost de acord.

Aceleași surse susțin că Florin Cîțu a spus că, dacă decizia partidului va fi de schimbare a nominalizării, el o va lua ca atare. Ludovic Orban i-a propus acestuia să preia șefia Senatului, însă Cîțu a spus că preferă continuarea mandatului de ministru al Finanțelor. Liderul PNL i-a transmis că acest lucru se va întâmpla.

Cu aceste variante pe masă, Raluca Turcan a propus ca înainte de a se vota în conducerea PNL schimbarea propunerii de premier, USR-PLUS și UDMR să facă un acord scris cu PNL în care să se precizeze explicit susținerea lui Ludovic Orban pentru funcția de prim-ministru.

Astfel, decizia convocării BPN a fost amânată până când conducerile USR-PLUS și UDMR vor lua o hotărâre.

Partidul condus de Dan Barna și Dacian Cioloș va decide miercuri mandatul exact pentru continuarea negocierilor.

Sursa: HotNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *