Ultima Ora!

Se încearcă găsirea de soluţii pentru acordarea Favipiravir, medicament pentru tratarea Covid-19, în ambulatoriu, a anunțat ministrul Sănătăţii

Se încearcă găsirea de soluţii pentru acordarea în ambulatoriu a antiviralului inovativ anti Covid Favipiravir, a anunțat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

11 Ianuarie 2022, 17:26 (actualizat 11 Ianuarie 2022, 17:43) |

Favipiravir

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: “În farmacii nu putem să punem în vânzare către public decât medicamente care sunt recomandate de către comisia de specialitate a Ministerului Sănătăţii. Aici vreau să fiu foarte clar, ca să nu avem discuţii, încercăm să facem acest lucru pentru Favipiravir, un medicament antiviral care poate să scurteze cu două-trei zile durata bolii, dar care nu influenţează în niciun fel formele complicate şi decesul. Încercăm să găsim o soluţie, însă persoanele care pot să ia Favipiravir ambulatoriu, pot să ia numai după ce sunt evaluate din punct de vedere al stării de sănătate şi nu mă refer la infecţia COVID, ci la alte tipuri de afecţiuni, pentru că sunt medicamente foarte toxice, care afectează inclusiv sarcina, dacă discutăm despre reacţii adverse care pot fi foarte serioase. Ulterior, medicamentul va putea fi luat prin prescripţie medicală”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *