Ultima Ora!

Militari ruși și mercenari din Grupul Wagner, acuzați că au ucis o femeie primar dintr-o suburbie a Kievului, pe soțul și pe fiul acesteia

25 Mai 2022, 00:48 (actualizat 25 Mai 2022, 00:51) | Mihaela Carpea |

Olha Sukhenko

Olha Sukhenko, primar al satului Motyzhyn, a fost ucisă alături de soțul și de fiul ei. Trupurile lor au fost găsite după retragerea rușilor din zona Kiev.

Biroul procurorului general a anunțat că a identificat și a pus sub acuzare 5 militari ruși și 3 membri ai grupării de mercenari Wagner, transmite CNN.

Cei 8 au fost puți sub acuzare în absență, pentru încălcarea regulilor de război și pentru crimă cu premeditare.

Potrivit anchetatorilor ucraineni, militarii ruși i-au luat pe Olha Sukhenko, pe soțul și pe fiul ei și i-au dus la o bază temporară, unde i-au torturat, în încercarea de a obține informații despre trupele ucrainene și despre forțele de apărare teritorială. În cele din urmă, i-au ucis.

Trupurile neînsuflețite au fost parțial îngropate.

Groapa săpată superficial, resturile hainelor și trupurile parțial vizibile au fost detaliile care au șocat în primele imagini ce au făcut înconjurul lumii imediat după retragerea trupelor rusești din nordul Kievului.

Soldați ucraineni, jurnaliști și procurori care s-au deplasat în locurile devastate au fost terifiați de amploarea cruzimii armatei ruse și a mercenarilor ruși.

Potrivit declarației emise de biroul procurorului general, suspecții au jefuit civili, i-au torturat, i-au ucis și au dat foc caselor. Investigațiile au fost realizate de un departament de anchetă al principalului directorat din Serviciul de Securitate al Ucrainei, din regiunea Kiev.

Numele suspecților nu au fost date publicității.

Oficialii ruși continuă să respingă acuzațiile privind crimele de război comise de soldații trimiși de Moscova, catalogând totul drept falsuri, în ciuda dovezilor adunate și arătate de mass media internaționale.

De altfel, participarea mercenarilor din gruparea Wagner în mai multe conflicte, inclusiv în Ucraina, a fost documentată pe larg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *