Tehnologie

Xiaomi înregistrează marca „POCO F2”. Lansarea noului „flagship killer” este iminentă (Telefoane mobile)

Pocophone F1 a fost o adevărată surpriză de la Xiaomi, brandul ţău de rang 3 reuşind să ofere cel mai bun raport performanţă/preţ de pe piaţă, în momentul lansării. Desigur, telefonul nu era perfect, iar compromisurile pe care compania le-a făcut pentru a putea oferi un dispozitiv atât de performant la o treime din preţul celor de top nu au putut fi suportate de toată lumea. După o pauză de doi ani, Xiaomi pare să pregătească Pocophone F2, un nou „flagship killer”, a cărui dată de lansare ar putea fi foarte aproape.

Producătorul chinez de electronice a înregistrat în Beijing o marcă înregistrată pentru POCO F2. Acesta ar trebui să fie numele telefonului Pocophone din generaţia a doua. Chiar dacă la nivel internaţional originalul model s-a numit Pocophone F1, numele său oficial din China şi India a fost POCO F1, deci nu este surprinzător că numele pe care Xiaomi îl înregistrează păstrează acest format. Cel mai probabil, atunci când va fi lansat internaţional, acesata va purta numele de Pocophone F2.

Mulţi au presupus că modelul Redmi K20/Mi 9T a fost adevăratul succesor al lui Pocophone F1 în 2019, însă faptul că Xiaomi începe iar să folosească acest nume sugerează că acest brand a fost doar pus deoparte un an. Motivul ar putea fi consolidarea poziţiei pe piaţă a brandului Redmi, care a înregistrat o creştere foarte mare anul trecut.

Cel mai probabil, POCO F2 va debuta în India, piaţa care ar putea fi cea mai receptivă la un dispozitiv puternic şi foarte ieftin, indiferent de compromisurile pe care le face la nivelul construcţiei. Având în vedere hardware-ul pe care POCO F1 l-a oferit în 2018, ne aşteptăm ca noul POCO F2 să fie echipat cu un chipset Snapdragon 865 cu modem 5G de la Qualcomm, un ecran perforat şi probabil 8 sau 12 GB memorie RAM, cu o cameră dublă sau triplă şi o carcasă din plastic.

Desigur, Xiaomi ne-ar putea întrece aşteptările cu o construcţie de sticlă şi metal şi un ecran fără decupaje, însă având în vedere că momentan nu ştim decât că a fost înregistrată o marcă pentru un viitor dispozitiv, acestea sunt mai degrabă speculaţii decât detalii verificabile.

Luând în considerare însă „tradiţia” Xiaomi, este posibil ca noul Pocophone F2 să fie lansat foarte curând. La momentul lansării lui Pocophone F1, compania a înregistrat numele cu doar câteva săptămâni înainte de lansarea oficială a dispozitivului. Este ciudat însă faptul că nu au apărut „leak-uri” despre acest model până în prezent, întrucât majoritatea telefoanelor de pe piaţă apar în fotografii „spion” înainte de anunţul oficial.

Sursa go4it.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *