Tehnologie

Camerele Xiaomi „smart home” transmit imagini către alţi utilizatori. Google opreşte accesul acestora la serviciile sale (Accesorii)

Sistemele de camere de supraveghere inteligente par a fi problematice în ultimele câteva luni, indiferent de companiile care le produc. Fie că vorbim despre Ring de la Amazon, Wyze sau mai nou Xiaomi, toate produsele de acest gen s-au confruntat cu probleme de intimitate şi securitate în ultima perioadă. Xiaomi este cel mai nou jucător important de pe piaţa smart home ale cărui produse încalcă intimitatea utilizatorilor: sistemul său de camere Mija afişează imagini pe dispozitivele Google Home de pe camerele altor utilizatori.

Această problemă a fost depistată pe 1 ianuarie, de către unul dintre utilizatorii camerei Xiaomi Mija 1080p Smart IP, care a încercat să îşi verifice camera folosind un dispozitiv Google Home Hub. Acesta a primit însă în locul unui stream video de pe camera lui, o imagine statică parţială a camerei unui alt utilizator. Încercările următoare au adus în prim-plan imagini cu alte camere ale altor utilizatori. Din fericire, conţinutul afişat era static şi doar parţial, feed-ul video fiind corupt. Din păcate, această problemă încalcă intimitatea altor utilizatori şi opreşte utilizatorul camerei de la a avea control asupra propriului dispozitiv.

Se pare că Google a acţionat repede şi a oprit accesul dispozitivelor smart home de la Xiaomi prin intermediul Google Assistant şi a dispozitivelor Google Home. Astfel, acestea nu vor mai putea accesa serviciile Google, deci cei care folosesc dispozitive Xiaomi în casă nu le vor mai putea controla prin intermediul ecranelor inteligente, însă în acelaşi timp, pierd acces şi la controlul vocal. Această limitare este însă temporară, până când Xiaomi reuşeşte să îşi rezolve problemele de infrastructură care au dus la această problemă.

Între timp însă, Xiaomi nu a oferit detalii despre motivul pentru care aceste probleme au apărut şi despre un termen de rezolvare.

Sursa go4it.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *