Stiri Ultima Ora!

VIDEO Premierul anunță măsura așteptată de investitori: ‘Relaxare a procedurilor privind achizițiile publice, va elimina riscul pierderii fondurilor europene’

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat, la Digi 24, că reglementările privind achiziţiile publice simplificate. Potrivit premierului, pe actualele reglementări, există riscul pierderii fondurilor europene prin contestaţiile licitaţiilor la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi apoi la cele două instanţe, cea de fond şi apoi cea de apel.

Citește și: Medicii fac front comun în cazul Beuran!

“Una dintre simplificările la care ne-am gândit – încă nu am luat nicio decizie, facem o analiză în continuare – este aceea de a nu exista decât o instanţă de apel după Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Şi să existe nişte complete specializate la nivelul Curţilor de Apel în care să fie judecători care să fie specialişti în analiza procedurilor de achiziţie publică”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și: Lovitură pentru Parlament! Va fi demis Guvernul Orban?

Ludovic Orban a subliniat că modificările privind achiziţiile publice vor fi făcute în acord cu reglementările europene.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *