Stiri Ultima Ora!

VIDEO – Klaus Iohannis, la centrul drive-through din București: ‘Este un succes. Bucureștenii vin să se vaccineze în număr mare’

Președintele Klaus Iohannis a mers joi la centrul drive-through deschis în București. El susține că bucureștenii vin în număr mare să se vaccineze și le transmite nehotărâților că birocrația procesului a fost eliminată în acest moment.

„Este un succes. Bucureștenii vin să se vaccineze în numar mare. Vor apărea tot mai multe centre de acest tip. Se poate prezenta oricine dorește, inclusiv românii din diaspora sau cei care au reședință în România.

E important să prindă viteză campania. Suntem într-o nouă fază. Nu va mai fi nevoie de nicio birocrație. Sunt convins că și în București și în țară se vor organiza centre și maratoane. E nevoie de această vaccinare”, a spus Klaus Iohannis.

Primul centru de tip drive-through din Capitală s-a deschis în Piața Constituției și funcționează între orele 8.00-20.00. Centrul are patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer.

Cei care vor să se vaccineze trebuie să se prezinte doar cu actul de identitate și chestionarul de triaj care poate fi completat înainte de prezentare.

Vaccinarea se face fără programare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

Agenții de îndrumare a traficului vor asigura fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare și supraveghere post vaccinare, iar vaccinarea se face fără ca oamenii să coboare din mașini.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: ‘Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural’

Zeci de mașini s-au așezat la coadă de dimineață.

Primul centru de tip drive-through a fost deschis în data de 24 aprilie la Deva, în Hunedoara. După două zile, a fost deschis al doilea centru de tip drive-through din România, în Cluj, iar miercuri a fost deschis cel de-al treilea centru în Arad.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *