Stiri Ultima Ora!

VIDEO Adrian Streinu-Cercel recunoaște: ‘E posibil și vaccinat să faci gripă, dar șansa să faci scade cu 80%’

Un pacient vaccinat poate contracta virusul gripal însă, în cazul unei persoane imunizate, șansele îmbolnăvirii scad cu 80%, a spus Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului „Matei Balș”.

„E posibil și vaccinat să faci gripă, dar șansa să o faci scade cu 80%. Dacă faci gripă, cu vaccinul făcut, atunci s-ar putea să ai o problemă mai serioasă”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, la Marius Tucă Show.

Citește și: Rareș Bogdan, replică dură pentru Marcel Ciolacu: V-a dat Dragnea lecții de comunicare din închisoare?

Directorul Institutului „Matei Balș” a mai precizat care sunt efectele adverse ale vaccinului antigripal: „O ușoară durere la locul de injectare, o ușoară roșeață la locul de injectare, o ușoară febrilitate și atât”.

În privința simptomelor gripei, întâi apar durerea de cap și febra – 39-40 de grade.

„Imediat apar durerile de mușchi și de articulații și omul se simte ca și cum ar fi bătut. Aceste simptome culcă persoana la pat. Acestea sunt simptomele gripei. Primul lucru ar trebui să sune medicul de familie și să se izoleze la domiciliu. Îi spune ce să ia, ce să facă, îi rezervă și concediu medical. Dacă lucrurile acestea sunt realizate, atunci nu mai trebuie să se deplaseze nicăieri. Înainte venea medicul de familie acasă. Mai este și acum, nu știu în ce măsură e disponibil în atâtea locuri. Dacă am avea o incidență de vaccinare bună, nu am mai vorbi de sezon gripal”, a mai explicat dr. Adrian Streinu-Cercel.

Citește și: Fosta șefă TAROM, anchetată! Ce ar fi făcut cu banii pe care îi primea de la companie .

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *