Stiri Ultima Ora!

Victor Costache a dat dispoziții clare pentru 2020: ‘Pacienții români trebuie să fie în centrul sistemului și au dreptul la tratamente de ultimă generație’

Pacienții români trebuie să fie în centrul sistemului și au dreptul la tratamente de ultimă generație, iar cadrele medicale merită condiții de lucru, dar și de pregatire, similare cu cele asigurate în țările dezvoltate ale lumii, susține ministrul Sănătății, Victor Costache, potrivit Mediafax.

Victor Costache a transmis, printr-un comunicat de presă, un mesaj de început de an.

Vezi si: Guvernul Orban stă pe un butoi cu pulbere / SURSE

„La începutul anului doresc să transmit un gând de respect și apreciere pentru toți profesioniștii din Sănătate care înțeleg să își facă datoria corect și cu responsabilitate și care salvează vieți zi de zi, inclusiv de Sărbători, când majoritatea este acasă cu cei dragi. (…) Ne dorim deschiderea sistemului sanitar românesc către lume. Considerăm că pacienții români trebuie să fie în centrul sistemului și au dreptul la tratamente de ultimă generație la fel ca cele asigurate pacienților din Europa, iar cadrele medicale merită condiții de lucru, dar și de pregatire, similare cu cele asigurate în țările dezvoltate ale lumii”, susține Victor Costache.

Conform sursei citate, anul 2020 este declarat Anul Asistentului Medical și Moașei și ministrul va susține, alături de partenerii internaționali, această categorie importantă de profesioniști din sistem.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *