Stiri Ultima Ora!

Varujan Vosganian dă ULTIMATUM PNL, după decizia de desființare a SIIJ: ‘Să ne spună dacă acordul cu ALDE mai e valabil’

Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, reamintește Executivului că una dintre condițiile ALDE și acceptate de PNL pentru susținerea Guvernului Orban a fost aceea că situația Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) se rezolvă prin dezbatere parlamentară, nu OUG sau asumare.

“Una dintre condițiile puse de ALDE și acceptate de PNL pentru susținerea Guvernului Orban a fost aceea că chestiunea privind Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) se rezolvă prin dezbatere parlamentară și nu prin OUG sau asumarea răspunderii”, scrie, pe Facebook, vicepreşedintele ALDE.

Citește și: Ce i-a transmis Ludovic Orban lui Rareș Bogdan: ‘E haos în ministere’

Varujan Vosganian subliniază că la punctul 3, Acordului politic dintre ALDE și PNL prevedea următoarele: „Modificarea legislației în domeniul Justiției se va face numai prin dezbatere și aprobare parlamentară.”

“Așadar, înainte de a decide în privința SIIJ, Guvernul trebuie să ne spună dacă Acordul politic dintre ALDE și PNL mai rămâne valabil”, conchide vicepreședintele ALDE.

Citește și: Guvernul Orban, anunț pentru milioane de români! Decizie pentru 2020

Premierul Ludovic Orban a anunțat, vineri, că propunerea făcută de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, prin memorandumul care recomandă soluția desființării Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ), este una corectă. Măsură se află și în programul de guvernare, a punctat liderul de la Palatul Victoria.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *