Stiri Ultima Ora!

Valul de frig a făcut PRĂPĂD: Cel puțin 50 de oameni au murit

Cel puţin 50 de persoane au murit în Bangladesh în urma valului de frig care a cuprins această ţară, au anunţat duminică autorităţile locale, citate de DPA, potrivit Agerpres.

Cea mai scăzută temperatură din acest an în Bangladesh – 4,5 grade Celsius – a fost înregistrată duminică dimineaţă în Tetulia, un oraş de graniţă din nordul ţării, a anunţat Biroul meteorologic. 

Cel puţin 17 persoane au murit din cauza unor infecţii respiratorii acute şi 33 din cauza unor cazuri de diaree provocate de un rotavirus în Bangladesh în perioada 1 noiembrie – 28 decembrie, a precizat Ayesha Akhter, oficial de rang înalt în Directoratul pentru Sănătate din cadrul guvernului.

Citește și: Un fost ministru al Justiției aruncă bomba: Cabinetul Orban ar urma să-și angajeze răspunderea pe desființarea SIIJ

Spitalele locale au devenit foarte aglomerate, iar numeroase persoane suferind de afecţiuni provocate de frig, precum gripă, deshidratare şi pneumonie, au fost internate. 

Persoanele cu venituri modeste, în principal muncitori, au fost cele mai afectate de vremea rece, deoarece nu deţin haine de iarnă, iar mulţi alţi oameni, în special copii şi vârstnici, sunt predispuşi la boli precum pneumonia, a precizat Ayesha Akhter. 

Potrivit Biroului de meteorologie, acest val de frig, însoţit de vânturi reci şi ceaţă densă, va continua să se manifeste pentru alte câteva zile. 

Ceaţa densă a obligat autorităţile locale să redirecţioneze mai multe zboruri ale unor companii aeriene şi să amâne alte curse.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *