Stiri Ultima Ora!

Valeriu Gheorghiţă confirmă că România se însănătoșește: ‘S-a observat o scădere continuă progresivă a numărului de cazuri’

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că vaccinare a populaţiei este ”o cursă contracronometru” şi că deja în ultimele patru săptămâni s-a observat o scădere progresivă a numărului de cazuri confirmate.

”Este o cursă contracronometru. Vaccinând un număr cât mai mare de persoane, scădem implicit circulaţia acestui virus, scădem numărul de persoane care vor face această infecţie şi nu mai dăm şansa acestui virus să îşi capete noi mutaţii care pe de-o parte pot să îl facă mai contagios, pot să îl facă mai agresiv sau pot să îl facă să scape de sub acoperirea pe care o au aceste vaccinuri”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Digi24, vineri seara.

Citește și: Garda de Mediu îi caută pe cei care au agresat mai mulți pui de urs!

Gheorghiţă a precizat că deja s-a observat o scădere a numărului de infectări cu virusul SARS CoV-2, în România.

”În ultimele patru săptămâni s-a observat o scădere continuă, progresivă, a numărului de cazuri confirmate, media săptămânală atingând în cea de-a patra săptămână, o scădere cu 87 la sută. Această scădere înregistrată în rândul persoanelor din sistemul sanitar, vaccinate, este de cel puţin de două ori mai mare decât în rândul populaţiei generale în condiţiile în care vorbim de un nivel similar de expunere. Chiar dacă la nivel naţional am avut un număr mai mic de cazuri de persoane diagnosticate, aceste cazuri, în marea lor majoritate, merg tot la spital”, a declarat Gheorghiţă.

Citește și: Marian Ceaușescu l-a întâmpinat pe Ioan Niculae la sosirea pe aeroport! ‘Pușcăriașule, să stai acolo până îmi văd eu ceafa!’ .

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *