Stiri Ultima Ora!

Un bărbat a fost pus sub acuzare pentru vandalizarea unui tablou evaluat la 26 de milioane de dolari realizat de pictorul spaniol Pablo Picasso

Un bărbat a fost pus sub acuzare pentru vandalizarea unui tablou evaluat la 26 de milioane de dolari realizat de pictorul spaniol Pablo Picasso, care face parte din colecţia Tate Modern Gallery din Londra, Marea Britanie, potrivit BBC, potrivit Mediafax.

Incidentul a avut loc pe 28 decembrie, când bărbatul a sfâșiat lucrarea realizată de Picasso în 1944 “Bust of a Woman”, evaluată la aproximativ 26 de milioane de dolari.

Lucrarea, care o reprezintă pe iubita de atunci a lui Picasso, Dora Maar, a fost realizat la Paris, în ultimele luni ale ocupaţiei naziste.

Citește și: Marcel Vela a EXPLODAT, în plină ședință a MAI: a CONCEDIAT pe loc un șef din Poliție

Reprezentanţii galeriei au confirmat incidentul, dar au refuzat să indice despre ce lucrare este vorba.

“A avut loc un incident la Tate Modern pe 28 decembrie, când un membru din public a încercat să distrugă o pictură. Persoana a fost reţinută şi pusă sub acuzare. Poliţia a deschis o anchetă. Lucrarea este evaluată de experţii noştri în conservare”, se arată în comunicatul instituţiei.

Informaţiile au fost confirmate şi de poliţia londoneză.

Bărbatul pus sub acuzare, Shakeel Massey, în vârstă de 20 de ani, va rămâne în închisoare până pe 30 ianuarie, când va avea loc o audiere înaintea procesului său.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *