Stiri Ultima Ora!

Un avion Lufthansa care zbura pe ruta Frankfurt – Teheran s-a întors din drum după o oră de zbor din precauţie

Un avion Lufthansa care zbura pe ruta Frankfurt (Germania) şi Teheran s-a întors din drum joi după o oră de zbor “din precauţie” şi din cauza nesiguranţei în “spaţiul aerian al aeroportului” capitalei iraniene, a anunţat compania germană, citată de AFP, potrivit Agerpres.

Aeronava care efectua cursa LH600, plecată în seara zilei de joi din Frankfurt, s-a întors din drum după o oră de zbor, “din pură precauţie”, a indicat pentru agenţia franceză de presă un purtător de cuvânt al companiei.

Citește și: Declarația care zguduie cazul Caracal: ‘Mai erau și alte fete. Se ocupă cu traficul de persoane’

Acest anunţ intervine la puţin timp după ce premierul canadian Justin Trudeau a afirmat că Boeing 737 care s-a prăbuşit miercuri în apropiere de Teheran fusese doborât de o rachetă iraniană, probabil din eroare.

Aparatul Lufthansa, un Airbus A330, a revenit la Frankfurt în urma unei noi “evaluări a situaţiei în materie de securitate în spaţiul aerian din jurul aeroportului din Teheran”, a precizat compania.

Citește și: Blue Air lansează noi rute! Care sunt destinațiile și tarifele

Lufthansa “continue să evalueze situaţia la faţa locului cu autorităţile naţionale şi internaţionale”, dar zborul Lufthansa pentru Teheran prevăzut pentru vineri este deja “anulat”, a adăugat acelaşi purtător de cuvânt.

Lufthansa renunţase deja în 8 ianuarie, ca şi alte companii aeriene, să survoleze Iranul, la câteva ore după tirurile iraniene împotriva a două baze irakiene în care se află soldaţi americani.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *