Stiri Ultima Ora!

Tuchel despre Guardiola: Nu este un meci între noi doi, că nu jucăm tenis

Antrenorul formaţiei Chelsea, Thomas Tuchel, respingea ideea unui meci tactic între el şi antrenorul rivalilor, Pep Guardiola de la Manchester City, în finala Ligii Campionilor, conform news.ro

De când a preluat echipa londoneză, în ianuarie, Tuchel a obţinut două victorii în faţa adversarei din Liga Campionilor, scoruri 1-0, în finala Cupei Angliei, la 17 aprilie, şi 2-1, în deplasare, în campionat, la 8 mai.

“Este mult mai mult decât atât, nu aş sugera niciodată că sunt eu împotriva lui (n.r. – Guardiola), pentru că mâine nu avem un meci de tenis. Ajungem împreună cu echipele noastre, iar Pep îşi va pregăti echipa lui şi eu îmi voi pregăti echipa mea, în cel mai bun mod posibil. Am avut două experienţe împotriva lor în competiţii diferite şi în două meciuri diferite, cu două formaţii diferite şi cred că mâine va fi o formaţie foarte diferită a celor de la Man City. Cu toate acestea, avem experienţă despre cât de mult a trebuit să suferim, experienţă despre cât de bravi, cât de curajoşi trebuie să jucăm în anumite momente ale jocului. Pentru mine, este despre asta, mâine, este întotdeauna greu să joci împotriva lui City, Bayern sau Barcelona când Pep se află pe margine. Ei creează şi creează, această echipă, cu această credinţă uriaşă, cu acest succes uriaş şi cu mentalitatea de a câştiga continuu. Aşadar, sunt poate în acest moment cea mai puternică echipă din Europa şi poate din lume şi au un avans uriaş, au construit un avans uriaş între ei şi noi în campionat”, a declarat Tuchel, potrivit marca.com.

“Dar am redus distanţa faţă de ei 90 de minute pe Wembley, am redus distanţa faţă de ei 90 de minute la City şi asta este ceea ce vrem să facem mâine”, a adăugat el.

Tuchel a confirmat că Edouard Mendy şi N’Golo Kante, incerţi, sunt apţi să joace în finala Ligii Campionilor de la Porto, care va avea loc sâmbătă, de la ora 22.00.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *