Stiri Ultima Ora!

Suspiciuni de SPIONAJ în aplicația TikTok: Rețeaua e disponibilă pe Google, dar nu și pe Apple Store

Aplicaţia mobilă de mesagerie TikTok, dezvoltată de o societate din Emiratele Arabe Unite, şi care fusese închisă pe principalele platforme de descărcare pe fondul suspiciunilor că utilizatorii erau spionaţi, este din nou disponibilă pe Google Play Store, a anunţat aceasta sâmbătă, anunță news.ro.

Google şi Apple au închis TikTok după publicarea de către cotidianului american The New York Times a unui articol în care serviciile de informaţii din Emirate au fost acuzate că au acces direct la mesaje, conversaţii video sau date de localizare, camere şi microfoane de telefon.

Citește și: SONDAJ CURS – Sprijin fragil al populației pentru alegerile anticipate

“Suntem bucuroşi să vă informăm că TikTok este de acum disponibilă pentru descărcare pe Google Play Store”, au declarat reprezentanţii ei pe contul de Twitter.

Aplicaţia rămâne indisponibilă pe Apple Store.

TikTok a cunoscut o popularitate rapidă în Orientul Mijlociu unde mai multe ţări, între care Emiratele, restricţionează sau interzic majoritatea altor servicii de apelare prin aplicaţii de mesagerie, precum WhatsApp.

Lansată în 2019, TikTok a fost dezvoltată de Breej Holding, care, potrivit The New York Times, ar fi în realitate o societate de faţadă a DarkMatter, o firmă de cibersecuritate şi de piratare cu legături în guvernul Emiratelor Unite.

Google a confirmat pentru AFP că a închis TikTok pentru “o problemă de reglaj”, fără a oferi detalii.

Vezi si: Stelian Tănase, profeţie sumbră despre Rareş Bogdan: ‘Nu-l văd cu ochi buni. Eu cred că el va termina exclus din PNL’ .

Autoritatea de reglementare a telecomunicaţiilor (TRA) din Emirate a dezminţit acuzaţiile din cotidianul american, asigurând că reglementarea în vigoare interzice “încălcarea datelor” şi “interceptările ilegale”.

Emiratele Arabe Unite investesc masiv în noi tehnologii şi în inteligenţa artificială, dar un număr de experţi şi organizaţii îi acuză pe oficiali de îngrădirea în mod strict a libertăţii pe internet.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *