Stiri Ultima Ora!

SPAIMA Europei devin nurcile: Virusul a intrat și în animalele din Grecia, după ce Danemarca a decis uciderea a 17 milioane de exemplare

Noul coronavirus a fost depistat la nurci din două ferme situate în nordul Greciei, a anunţat vineri un oficial din Ministerul Agriculturii, potrivit Reuters.

Tulpina depistată la nurci nu a suferit mutaţii faţă de cea descoperită la oameni, a mai precizat oficialul, scrie agerpres.ro.

Citește și: Situație dificilă pentru fostul deputat PSD Cristian Rizea: Igor Dodon i-a respins cerere de azil politic

Totodată, un îngrijitor de la una dintre cele două ferme, din regiunea Kozani (nord), a fost testat pozitiv cu coronavirus, urmând să fie testaţi şi restul angajaţilor. Un număr de 2.500 de nurci de la ferma respectivă vor fi sacrificate în curând.

În Danemarca, întregul efectiv de 17 milioane de nurci urmează să fie sacrificat după descoperirea unei mutaţii a virusului la fermele de nurci din această ţară, iar în Statele Unite, peste 15.000 de nurci au murit de coronavirus din august.

Citește și: Cercetătorii au descoperit o nouă genă „ascunsă” în SARS-CoV-2! Ce arată, mai exact, descoperirea

Producţia blănurilor este un domeniu industrial important în Kozani şi în Kastoria, un oraş din apropiere, acolo unde se află cea de-a doua fermă afectată.

Populaţia nurcilor din Grecia este estimată la sute de mii de exemplare, iar exporturile de blănuri generează circa 60-70 de milioane de euro pe an.

Citește și: Solicitare către MApN! Se cere degradarea generalului Gabriel Oprea și retragerea decorațiilor acordate

”Este o nouă lovitură pe care o primesc cele 800 de familii din regiune care trăiesc de pe urma acestui sector”, a spus Dimitris Kosmidis, preşedintele Federaţiei greceşti a industriei blănurilor din Kozani.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *