Stiri Ultima Ora!

‘Snowmageddon’: Medicii americani spun că frigul și lipsa apei copleșesc spitalele mai mult decât pandemia Covid-19

Medicii din Texas declară că nu a avut niciodată o săptămână mai grea decât aceasta, din cauza valului de ger care a paralizat sudul statului american.

Gerul a dus la cedarea țevilor de apă, dar au cedat și rețelele electrice, ceea ce creează mari probleme spitalelor. „Suntem copleșiți, mult mai mult decât am fost cu Covid”, a spus Natasha Kathuria: „Acest eșec al sistemului ne-a zguduit complet”.

Mulți angajați ai spitalelor au stat la serviciu săptămâna, știind că acasă nu era căldură sau apă. Medicii din Austin, Houston și zona Dallas au numit lipsa apei cea mai mare problemă. Aparatele de dializă nu funcționează fără apă, echipamentele chirurgicale nu pot fi sterilizate, iar mâinile nu pot fi spălate.

Conform CNBC, președintele Joe Biden a declarat stare de dezastru major în Texas. Situaţia permite cheltuirea mai multe fonduri federale pentru ajutorare.

În Texas, temperaturile au scăzut la minime extreme la începutul acestei săptămâni, ceea ce nu s-a mai întâmplat de 30 de ani, după ce o masă de aer arctic a coborât pe aproape întreaga suprafaţă a Americii. Aproape 60 de decese au fost atribuite vremii reci din SUA.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *