Stiri Ultima Ora!

Senatorul plecat din PNL în USR-PLUS cere demisia TRĂDĂTORULUI

Senatorul USR PLUS Marius Bodea îi cere colegului său de partid Cezar Baciu să-şi dea demisia din Consiliul Local şi să nu mai rămână “cocoţat” în acest post, după ce a încălcat linia USR PLUS şi a votat bugetul local propus de edilul Mihai Chirica. Marius Bodea a declarat pentru News.ro că USR PLUS l-a exclus pe consilierul Cezar Baciu din partid, după ce acesta a “trădat” la votul din consiliu şi a votat proiectul de buget local alături de liberali, însă Baciu mai rămâne o perioadă în funcţia de consilier, după ce a contestat în Justiţie procedura de excludere.

“Oricum am ambala acel episod, tot trădare se numeşte. Ce a făcut el este trădare. Şi-a bătut joc de întreaga echipă. În momentul în care nu te cunosc nici vecinii de pe scară şi ajungi consilier, eşti acolo exclusiv pe munca altora. Ai datoria faţă de acel grup. Dacă nu-ţi convine, atunci pleci acasă. Să-şi dea demisia, nu să rămână cocoţat când partidul îl dă afară”, a spus senatorul Marius Bodea.

Potrivit lui Bodea, Cezar Baciu a fost exclus din USR PLUS, însă va mai rămâne o perioadă consilier local, întrucât a contestat în instanţă decizia de excludere, scrie News.ro.

“Până la hotărârea instanţei va rămâne consilier. Sper ca decizia Justiţiei să vină cât mai repede, pentru că suntem într-o situaţie imposibilă. Acest om nu mai reprezintă interesele grupului USR PLUS”, a susţinut Bodea.

Bugetul municipiului Iaşi a fost adoptat, în 12 mai, într-o şedinţă extraordinară de consiliu, după ce reprezentantul USR PLUS Cezar Baciu a votat în favoarea proiectului, alături de consilierii PNL şi PMP, asigurându-se astfel majoritatea necesară.

Votul consilierului USR PLUS Cezar Baciu a fost decisiv pentru trecerea proiectului de buget local, PNL şi PMP având împreună doar 13 voturi, cu unul mai puţin decât reprezintă majoritatea simplă în consiliu.

Baciu a precizat că decizia sa de a vota altfel decât a decis partidul este în conformitate cu jurământul pe care l-a depus în momentul validării sale în funcţia de consilier. Ceilalţi consilieri USR PLUS s-au abţinut de la vot.

În şedinţa de consiliu local de săptămâna trecută, Cezar Baciu a avut acelaşi comportament din punct de vedere politic, votând mai multe proiecte alături de PNL.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *