Stiri Ultima Ora!

Șeful Pentagonului, Mark Esper, justifică uciderea generalului iranian: ‘Un atac coordonat de Soleimani era o chestiune de zile’

Atacul împotriva intereselor americane pe care generalul iranian Qassem Soleimani îl pregătea în momentul în care a fost ucis de o dronă americană era o chestiune de “zile”, a asigurat marţi şeful Pentagonului, Mark Esper, citat de AFP, potrivit Agerpres.

În timp ce evaluase în zilele precedente iminenţa acestui atac în “zile, poate săptămâni”, ministrul american al apărării şi-a clarificat afirmaţia în cursul unei conferinţe de presă. “Cred că este mai corect să vorbesc de zile, asta este este sigur”, a spus el.

Citește și: E oficial! Ce valoare va avea punctul amendă anul acesta

Şeful Pentagonului a asigurat totodată că politica SUA în Irak nu s-a schimbat şi că trupele americane nu vor părăsi această ţară.

“Politica noastră nu s-a schimbat. Nu părăsim Irakul”, a declarat Mark Esper, adăugând că se aşteaptă la “represalii” iraniene după atacul american soldat cu moartea generalului Soleimani.

Citește și: Liviu Dragnea a depus două noi cereri de eliberare! Cum își motivează cererile

În acelaşi timp, preşedintele american Donald Trump a estimat că o retragere a trupelor americane din Irak ar “cel mai rău lucru” care i se poate întâmpla acestei ţări, subliniind pericolul pe care îl reprezintă în opinia sa puternicul vecin iranian.

“Acesta ar fi cel mai rău lucru care i s-ar putea întâmpla Irakului”, a declarat Trump din Biroul Oval, primindu-l pe premierul grec Kyriakos Mitsotakis. “La un moment dat, vom pleca, dar acest moment nu a venit”, a spus el.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *