Stiri Ultima Ora!

Șeful Gărzii de Mediu acuză autoritățile dintr-o comună prahoveană: ‘Deal făcut din deşeuri, într-o zonă inundabilă, pe care primăria l-a acoperit cu pământ’

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, afirmă că în apropiere de staţia de sortare a deşeurilor de la Drăgăneşti, judeţul Prahova, care este arhiplină şi pentru care Primăria a fost amendată deja, autorităţile locale au dus deşeuri pe care le-au acoperit cu un strat de pământ. El vorbeşte despre “un deal făcut din deşeuri, într-o zonă superbă, plină de biodiversitate, o zonă inundabilă”, anunță news.ro.

Octavian Berceanu a postat imagini filmate la staţia de sortare a deşeurilor de la Drăgăneşti, judeţul Prahova.

“E o bătaie de joc, e un depozit unde zac deşeurile în ploaie, în vânt, plin de muşte, plin de animale, de rozătoare, de ciori”, a afirmat el.

El a adăugat că în apropiere de acea staţie este “un deal făcut din deşeuri, într-o zonă superbă, plină de biodiversitate, o zonă inundabilă”.

“Primăria a adus deşeuri aici şi le-a acoperit, exact ca în exemplul din Urlaţi, de acum două zile, le-a acoperit cu pământ”, a susţinut Berceanu.

Potrivit acestuia, sunt “mii de metri cubi de deşeuri îngropate într-o zonă inundabilă, într-o luncă”.

El a afirmat că acest lucru se întâmplă în multe localităţi.

Berceanu a precizat că staţia de transfer şi de sortare, aflată la circa 300 de metri, este arhiplină, iar Primăria a primit deja amendă pentru aceasta. Totodată, el a explicat că Garda de Mediu a dispus ca eşeurile să fie mutate până în 21 iunie, dar “nu prea se mişcă nimic din câte se vede”.

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a fost, sâmbătă, într-o vizită în judeţul Prahova, iar la Urlaţi a găsit o groapă de gunoi ilegală pe care Primăria încerca să o astupe cu pământ. De asemenea, Berceanu a găsit gunoi menajer abandonat, levigatul scurgându-se în pănza freatică. ”Bătaie de joc”, a transmis şeful Gărzii de Mediu.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *