Stiri Ultima Ora!

Sărbători cu RESTRICȚII: O cunoscută stațiune din România intră în SCENARIUL ROȘU

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava a decis, în şedinţa de miercuri, că municipiul staţiune Vatra Dornei intră din data de 18 decembrie în zona roşie de restricţii pentru o perioadă de 14 zile, după ce rata de infectare cu noul coronavirus a depăşit 4 la mia de locuitori, anunță AGERPRES.

Staţiunea Vatra Dornei are în prezent o incidenţă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 de 4,05 la mia de locuitori cu focare şi de 3,38 la mie fără focare.

Măsurile, aplicabile până pe 31 decembrie ora 24,00, au în vedere ca funcţionarea restaurantelor şi a cafenelelor în interiorul clădirilor să fie interzisă, cu excepţia celor din hoteluri şi pensiuni, a căror activitate este permisă doar pentru persoanele cazate acolo.

Citește și: LISTA deputaţilor şi senatorilor – Cum se împart pe judeţe şi pe partide cele 465 de mandate/ DOCUMENT

Totodată, pot funcţiona terasele dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum şase persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, iar barurile, cluburile, discotecile şi sălile de jocuri de noroc sunt închise.

CJSU a mai stabilit, miercuri, ridicarea restricţiilor suplimentare pentru comuna Poieni Solca, unde incidenţa a scăzut la 0,44 la mia de locuitori, precum şi intrarea în scenariul galben, pentru 14 zile, începând din 18 decembrie ora 00,00, a comunei Panaci, unde incidenţa a crescut la 2,68 la mie.

În scenariul galben, restaurantele în interior şi sălile de jocuri de noroc pot funcţiona la 30 la sută din capacitatea maximă.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *