Stiri Ultima Ora!

PSD face bilanțul persoanelor afectate de bătăliile politice dintre PNL și USR-PLUS: Coaliţia Haosului blochează funcţionarea marilor oraşe’

Social-democraţii au transmis că deoarece PNL şi USR PLUS se ceartă pe funcţii şi pe bani nu reuşesc să adopte bugetele pentru oraşele Bucureşti, Iaşi şi Bacău, fapt pentru care peste 2,5 milioane de români sunt afectaţi de scandalul între cele două partide aflate la guvernare, arată News.ro.

„După ce a bulversat sistemul de sănătate în plină pandemie, Coaliţia Haosului blochează şi funcţionarea marilor oraşe ale ţării! Fiindcă se ceartă pe bani şi funcţii, PNL şi USR nu reuşesc să adopte bugetele municipale la Bucureşti, Iaşi sau Bacău. Peste 2,5 milioane de români sunt afectaţi de scandalul continuu dintre cele două partide aflate la guvernare. Dezvoltarea comunităţilor este blocată deoarece nu poate fi început vreun proiect major de investiţii!”, arată o postare făcută miercuri pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa menţionată mai spune că „asta se întâmplă pentru că USR pune orgoliul lui Vlad Voiculescu, iar PNL şmenurile lui Alexe şi Chirica înaintea interesului cetăţenilor”.

Citește și: Gabriela Firea, după ce bugetul nu a fost votat: ‘Unde sunt promisiunile fantastice din campanie?’

„Rezultatul este că marea alianţă a Dreptei se dovedeşte o coaliţie a penalilor cu incompetenţii care condamnă marile oraşe ale ţării la subdezvoltare!”, conchide sursa citată.

Proiectul bugetului Capitalei a fost respins miercuri, în şedinţa Consiliului General, înregistrându-se 17 voturi ”pentru”, 22 ”împotrivă” şi 14 abţineri. Primarul general Nicuşor Dan a afirmat că este complet nemulţumit de faptul că riscă să întârzie începerea investiţiilor şi plata datoriilor. El a adăugat că bugetul pe care l-a propus a fost dezbătut timp de şase săptămâni cu partenerii din PNL, PMP şi USR PLUS, iar în condiţiile în care USR PLUS a decis să nu mai susţină bugetul, aşteaptă ca Alianţa să vină cu propria variantă de buget.

Citește și: Nicușor Dan revine cu precizări, după ce bugetul a fost respins: ‘USR-PLUS să nu arunce Primăria Capitalei în incapacitate de plată‘ .

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *