Stiri Ultima Ora!

Premieră MEDICALĂ la Spitalul din Caransebeș: Medicii au operat o femeie cu o tumoră GIGANT

O femeie de 61 de ani, care trăia de 18 ani cu o tumoră gigant pe față, a fost operată de medicii de la Spitalul Caransebeș. Intervenția a fost o premieră pentru Spitalul din Caransebeș, iar viața femeii nu mai este în pericol, după operația la care a fost supusă, anunță MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, intervenția chirurgicală a durat aproximativ patru ore și este o premieră pentru spital.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Meteorologul Romica Jurca anunță că România va fi lovită de Furtuna Sabina!

Femeia avea tumora de 18 ani, iar aceasta ajunsese să cântărească aproximativ 3 kilograme, pe partea stângă a feței.

Medicul Singh Bhupinder, specialist în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, este cel care a reușit să opereze tumora gigant care-i punea femeii viața în pericol.

„Este vorba de o intervenție chirurgicală de excepție, prin care medicul Singh Bhupinder a extirpat o tumoră gigant, situată la nivel maxilo – facial stânga, care a cuprins glanda parotidă, ceea ce putea duce la o pareză facială prin lezarea nervului facial. Intervenția a avut loc la o pacientă în vârstă de 61 de ani cu multiplă patologie, de epilepsie, retard mental și encefalopatie. După extirparea tumorii gigant de peste 3 kg, pacienta care purta acest calvar de 18 ani, poate spune că s-a născut a doua oară”, a declarat Adrian Cican, managerul Spitalului de Urgență Caransebeș.

Citește și: Sfârșit TRAGIC – Un bărbat a murit, după ce a fost prins sub un buldoexcavator

Potrivit reprezentanților unității medicale, femeia este în stare bună, dar va mai rămâne sub supraveghere medicală câteva zile.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *