Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

Premieră la Matei Balş: 3 pacienţi cu Covid 19 au primit plasmă de la donatori vindecați

Trei pacienţi aflaţi în stare critică în secţia ATI a Institutului „Matei Balș” au primit plasmă hiperimună de la un donator vindecat de Covid 19.

„Această plasmă este pregătită la fel ca şi alte produse din sânge la Centrul de Transfuzii, unde sunt aparatele de plasmafereză, şi pe urmă se administrează prin perfuzie acolo unde este nevoie. Lucrurile au mers bine, mă refer la partea de administrare, este adevărat că efectele se vor vedea în zilele următoare”, a declarat Adrian Marinescu, medic primar la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ,,Prof. Dr. Matei Balş”.

Medicii au administrat plasmă prin perfuzie ca tratament ajutător, pe lângă alte terapii antivirale. Pacienţii vor primi plasmă timp de 2-3 zile la rând.

„Pentru fiecare pacient în parte se alege doza corespunzătoare şi varianta cea mai bună (…) pentru că sunt mulţi factori care trebuie luaţi în calcul având în vedere că e un pacient cu stare generală gravă şi aici vorbim şi de multe dezechilibre care sunt la nivelul organismului”, a mai spus Adrian Marinescu.

Acest tip de tratament este folosit cu rezultate bune în peste 30 de ţări. România are acum 4 aparate de plasmafereză donate de o firmă privată.

Sursă: Mediafax

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *