Stiri Ultima Ora!

Peste 21.500 de angajați ai MAI au fost mobilizați la nivel național pentru asigurarea măsurilor de ordine publică și a intervențiilor în caz de urgență

Peste 21.500 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost mobilizați la nivel național pentru asigurarea măsurilor de ordine publică și a intervențiilor în caz de urgență, în ultimele 24 de ore, anunță MAI, potrivit Mediafax.

Acțiunile personalului MAI au vizat prevenirea riscurilor și a faptelor antisociale, precum și combaterea unor infracțiuni grave și acordarea de sprijin cetățenilor aflați în situații de pericol. Peste 4.100 de patrule formate din polițiști și jandarmi au acționat pentru menținerea climatului de siguranță publică.

„O mobilizare suplimentară a fost asigurată în noaptea dintre ani pentru cele 180 de evenimente cultural-artistice organizate în spațiul public la care au participat aproximativ 320.000 de persoane. Datorită mobilizării și a prezenței active a efectivelor MAI, nu s-au produs incidente grave în timpul acestor manifestări publice”, conform unui comunicat al MAI.

În noaptea de Revelion, la numărul unic de urgență 112 au fost sesizate 3.475 evenimente care au necesitat intervenția structurilor MAI.

Dintre acestea, 1.300 au vizat situații de urgență sau acordarea primului ajutor medical de către echipajele SMURD, iar 2.175 de cetățeni au solicitat intervenții din partea poliției sau a jandarmeriei.

Citește și: Marcel Vela a EXPLODAT, în plină ședință a MAI: a CONCEDIAT pe loc un șef din Poliție

„În ultimele 24 de ore, polițiștii, jandarmii și polițiștii de frontieră au fost sesizați cu privire la 888 de posibile infracțiuni, 319 autori fiind prinși în flagrant. În plus, au fost depistați 15 urmăriți național sau internațional”, anunță sursa citată.

Potrivit oficialilor ministerului, s-au aplicat 3.173 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1.367.651 lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 270.267 lei.

„În doar două zile, 30-31 decembrie 2019,​ Poliția Română a derulat aproximativ 1000 de acțiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale în domeniul comercializării articolelor pirotehnice, fiind constatate 486 de infracțiuni, pentru care sunt cercetate 487 persoane. De asemenea, au fost aplicate și 124 contravenții în valoare de peste 315.000 lei”, potrivit MAI.

​Având în vedere creșterea valorilor de trafic la nivelul întregii țări, în ultimele 24 de ore, peste 1.600 polițiști rutieri au acționat cu 280 aparate radar pentru prevenirea accidentelor grave. Acolo unde s-au înregistrat probleme, polițiștii au intervenit pentru fluidizarea circulației și îndrumarea conducătorilor auto spre rute ocolitoare.

În urma abaterilor constatate, au fost suspendate 228 permise de conducere și 37 certificate de înmatriculare, informeaza Ministerul de Interne.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *