Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

Persoanele care s-au vindecat de coronavirus nu ar deveni imune definitiv. Ce au descoperit specialiștii

Potrivit specialiștilor de la King’s College din Londra, imunitatea ar ține doar câteva luni. La studiul respectiv au participat 96 de persoane și aproape toate aveau anticorpi detectabili care puteau să atace și să neutralizeze coronavirusului, însă nivelurile acestora începeau să scadă la trei luni de la vindecare, potrivit BBC.

Experții au explicat că nu e foarte clar momentan dacă numărul de anticorpi arată că persoanele sunt sau nu din nou vulnerabile în fața virusului. Organismul nu folosește doar anticorpi pentru a se lupta cu o nouă infecție. Sunt și celule T care pot ajuta la lupta împotriva unui virus.

În schimb, potrivit unui alt studiu realizat de medicii din Italia, persoanele care au fost infectate cu coronavirus ar putea să nu se mai recupereze niciodată. Mulți pacienți, care au scăpat deja de covid-19, încă se confruntă cu tot felul de probleme de sănătate, cum ar fi boli renale, psihoză, insomnii, infecții ale coloanei vertebrale, accidente vasculare cerebrale, oboseală cronică sau probleme de mobilitate, explică oamenii de știință.

COVID-19 e o infecție sistemică și afectează toate organele corpului, nu e doar o boală respiratorie, au mai explicat experții. Victimele acestui virus ar putea să se confrunte cu probleme de concentrare sau chiar de a efectua exerciții fizice.

Toate grupele de vârstă sunt vulnerabile, mai subliniază medicii din Italia. Ei pun accentul pe importanța păstrării distanței sociale, spălatului des pe mâini și purtării măștilor de protecție.

Până în momentul de față, la nivel global, au fost înregistrate 12.977.429 de cazuri de coronavirus. Dintre acestea, 570.259 sunt decese, iar 7.154.492 sunt vindecări.

SUA și Brazilia sunt cele mai afectate zone de pe glob. În SUA au murit 135.295 de persoane și s-au vindecat 1.006.326, iar în Brazilia au fost raportate 72.100 de decese și 1.264.843 de vindecări.

ce sa nu faci niciodata in caz de cutremur putini stiu asta e cel mai periculos loc Actualitate

13 Iul, 20:55

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *