Stiri Ultima Ora!

Partidul de extremă dreapta AfD, la cel mai scăzut nivel în sondaje din iulie 2017 (Germania)

Partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) ar obţine doar 7% din voturi dacă ar avea loc acum alegeri în Germania, cel mai scăzut nivel de popularitate din iulie 2017 potrivit sondajelor, transmite duminică dpa preluat de agerpres.

Cifrele provin din cel mai recent “barometru al tendinţelor” RTL / ntv, dat publicităţii sâmbătă de institutul de cercetare a opiniei publice Forsa. Ele indică o scădere de două puncte procentuale pentru AfD de săptămâna trecută.
Partidele aflate la guvernare rămân în mare măsură stabile, conform aceluiaşi sondaj de opinie.

Dacă Bundestagul (parlamentul german) ar fi reales acum, blocul conservator CDU / CSU al cancelarului Angela Merkel s-ar putea aştepta la 37% din voturi, iar partenerul de coaliţie social-democrat (SPD), la 15%.

Conservatorii au crescut cu un procent, în timp ce SPD a scăzut cu un procent.

Verzii, aflaţi în opoziţie, au câştigat două puncte procentuale faţă de săptămâna precedentă şi au obţinut 21% în sondaj.

Die Linke (extrema stângă) a crescut cu un procent, ajungând la 8%, în timp ce Democraţii Liberi (FDP) au rămas la acelaşi nivel de 6%.

Sondajul a fost realizat de Forsa în numele RTL Media Group în perioada 23-27 noiembrie 2020, pe un eşantion de 2.500 de respondenţi şi are o marjă de eroare de 2.5%.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *