Stiri Ultima Ora!

Muzeul Luvru a primit 9,6 milioane de vizitatori în 2019

Muzeul Luvru din Paris a atras şi în 2019 un număr mare de vizitatori, 9,6 milioane, în ciuda lucrărilor de renovare. Începând de marţi, instituţia va pune în vânzare 20.000 de bilete pentru expoziţia “Leonardo da Vinci”, potrivit News.ro.

În 2019, muzeul a primit 9,6 milioane de vizitatori, în scădere cu 600.000 faţă de 2018, potrivit unui comunicat transmis vineri.

Cifra din 2019 este al treilea cel mai bun rezultat din istoria celui mai vizitat muzeu din lume, după cel de anul trecut când a avut 10,2 milioane de vizitatori.

Greva faţă de reforma pensiilor nu a influenţat vizitele la muzeu. Numărul de vizitatori în decembrie 2019 a fost echivalent cu cel din decembrie 2018.

Preşedintele-director al muzeului, Jean-Luc Martinez, a fost de părere că “vestele galbene” au avut un efect minor în influenţarea vizitelor anuale în scădere. De altfel, scăderea este cauzată de lucrările de renovare de la mijlocul lunii iulie în Salle des États. Schimbările de aici au dus la mutarea lucrării “Gioconda”. Consecinţa a fost că pentru prima dată în istorie muzeul a stopat vizitele.

Marţi, Luvru va pune în vânzare 20.000 de bilete pentru expoziţia sa principală consacrată lui Leonardo da Vinci, a anunţat instituţia pentru franceinfor.fr.

Edificiul adăposteşte celebrele opere de artă “Gioconda” lui Da Vinci, sculptura grecească “Victoria din Samothrace” şi “Libertatea ghidând poporul”, de Eugène Delacroix.

Înfiinţat acum 800 de ani, cu 72.735 de metri pătraţi, fosta reşedinţă a regilor Franţei este cel mai mare muzeu din lume, înaintea Ermitajului din Saint-Petersburg.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *