Stiri Ultima Ora!

Mini-seria ‘Matilda’, povestea de dragoste dintre o mare balerină şi ultimul ţar al Rusiei, din 6 ianuarie la TVR 1

Mini-seria “Matilda”, despre povestea de dragoste dintre o mare balerină şi ultimul ţar al Rusiei, va fi difuzat din 6 ianuarie, de luni până joi, de la ora 21.00, la TVR 1, scrie News.ro.

Serialul este produţie Rusia 2017, regizat de Alexei Uchitel.

Romanţând fapte istorice reale (deşi controversate), mini-seria în patru episoade prezintă relaţia dintre moştenitorul tronului Rusiei, Nikolai Romanov şi prim-balerina Teatrului Imperial, Matilda Kşesinskaia, de la momentul când prinţul, care avea 22 de ani, şi balerina, în vârstă de 18 ani, s-au întâlnit, în 1890, şi până la încoronarea lui Nikolai şi a soţiei sale, Aleksandra Fedorovna, în 1896.

Mai mult de 17 tone de materiale au fost folosite pentru a realiza cele peste 5.000 de costume necesare grandioasei producţii a filmului “Matilda”, care a beneficiat de un buget consistent – 15 milioane de dolari.

Pentru rolul principal, Matilda, realizatorii intenţionau să o distribuie pe Keira Knightley, dar apoi au optat pentru actriţa de origine poloneză Michalina Olszańska. În rolul principal masculin este actorul german Lars Eidinger.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *