Stiri Ultima Ora!

Mihai Chirica SARE la gâtul aliaților din USR – PLUS: Nu intru în GÂLCEAVA de Bahlui

Primarul Iaşiului Mihai Chirica susţine că dacă USR-PLUS doreşte gâlceavă la Iaşi atunci nu şi-au găsit omul, edilul anunţând că situaţia politică incertă din Consiliul Local va fi discutată de către conducerea filialei municipale PNL Iaşi.

Întrebat când încep negocierile dintre PNL şi USR-PLUS la Iaşi pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Local, Mihai Chirica a spus, într-o conferinţă de presă, că el nu se coboară la ”gâlceava de Bahlui” şi că negocierile trebuie să se facă între oameni serioşi, pe principii clare.

Citește și: Specialiștii ISU dau de PĂMÂNT cu Lucian Bode după TRAGEDIA de la Constanța: Saltelele pneumatice NU pot fi folosite în misiuni de salvare

”Nu ştiu despre ce negocieri vorbim. Obiectivul e clar. Dacă ne dorim dezvoltarea oraşului atunci avem ce negocia, dacă dorim să facem gâlceavă atunci nu şi-au găsit omul. Eu nu mă cobor la gâlceava de Bahlui. Vreau să fac aceste negocieri, dar pe nişte principii foarte clare, de oameni serioşi, nu de oameni de gâlceavă”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul ieşean consideră că USR PLUS caută să speculeze orice fisură, în loc să găsească lucrurile care apropie cele două tabere.

Totodată, Mihai Chirica a anunţat că filiala municipală a PNL pe care o conduce dar şi consilierii liberali vor discuta în acest weekend pe tema blocajului politic din Consiliul Local.

”Azi (vineri – n.r.) voi avea o discuţie cu toţi consilierii PNL, iar mâine (sâmbătă – n.r.) voi avea o discuţie în Biroul Politic al PNL municipiul Iaşi pentru a ne face o strategie de comunicare cu cei care doresc binele acestui oraş şi cu care ne putem pune la aceeaşi masă, pe proiecte”, a mai afirmat primarul Mihai Chirica.

În lipsa unei înţelegeri cu USR-PLUS, singura variantă ca PNL să formeze o majoritate în Consiliul Local este o colaborare între liberali şi social-democraţi.

PNL numără 11 consilieri locali, USR-PLUS nouă, PSD cinci, iar PMP doi. Municipiul Iaşi nu are viceprimari, iar în Consiliul Local nu există încă o majoritate politică.

Cu o zi în urmă, liderul USR-PLUS Iaşi, deputatul Cosette Chichirău i-a cerut primarului Mihai Chirica să renunţe la concursurile ”cu dedicaţie”, afirmând că principala condiţie pentru o alianţă locală între PNL şi USR PLUS este ca edilul să elimine numirile ”cumetrilor şi a incompetenţilor în funcţii publice”.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *