Stiri Ultima Ora!

Marius Ghilezan, ipoteză neașteptată: miza reală a noului dosar deschis lui Liviu Dragnea

Jurnalistul Marius Ghilezan lansează o ipoteză care pune cazul Liviu Dragnea într-o nouă lumină. Jurnalistul arată faptul dosarul privind vizita lui Liviu Dragnea în SUA este unul menit să îi blocheze eliberarea condiționată, asta pentru că practica judecătorească ne arată că nu se acceptă eliberarea, dacă persoana are un alt dosar pe rol. Ghilezan mai arată și faptul că dosarul lui Liviu Dragnea va avea ecouri în cancelariile internaționale și oficialii străini vor evita întâlnirile cu oficialii români, asta după ce Tony Blair sau Donald Trump s-au regăsit în rechizitoriile întocmite de procurorii români.

”Ieri trebuia să se discute contestația lui Liviu Dragnea la respingerea cererii de liberare condiționată. El a cerut strămutarea procesului. Până de curâns, souă instanțe recunoscuseră deja că i s-au încălcat mai multe drepturi în penitenciar.

Procurorii s-au constituit în parte literalmente interesată, sigur că la decizia Marelui și Puternicului Nevăzut, pentru a da argumente judecătorului de caz să respingă cererea de ieșire din penitenciar. Ieri, procesul s-a amânat din cauza imposibilității prezenței apărătorului în in instanță.

Practica de procedură penală spune că în cazul judecării cererii de liberare se descoperă că a mai săvârșit o faptă, pentru care s-a început urmărirea penală, liberarea se revocă și se reîntoarce inculpatul în închisoare pentru a executa toată pedeapsa, mă lămurește un judecător de calibru, neînchinat Unității.

Aici e miza noului dosar făcut lui Liviu Dragnea. Numai că procurorii și cei care au dat drumul la câini nu s-au gândit la consecințele speței. De acum înainte niciun lider al lumii nu se mai poate întâlni cu vreun oficial român, fără să-i fie teamă că peste ani se poate trezi martor, acuzat sau chiar inculpat de justiția română.

Orice funcționar din cancelariile occidentale va fugi ca dracu de tămâie de vreo eventuală așezare la negociere cu un oficial român. Dacă individul, președinte sau prim ministru vine – vorba lui Iohannis – “microfonat?” Să sufere ulterior precum Tony Blair?

O lume întreagă a fost năucită de cauza Ponta-Blair. Un fost prim ministru laburist, cu o carieră impecabilă, de peste patru decenii în politică, a fost terfelit de Portocală. Cazul e similar cu cel instrumentat acum lui Dragnea. Britanicul și-ar fi pus prestigiul la dispoziția candidatului Victor Ponta la președinția României. Evident că ridicolul a fost fără margini. DNA nu a putut proba vreo faptă penală în acest caz. Subiectul s-a închis juridic, dar a cutremurat diplomația lumii. Blair a trebuit să demisioneze chiar și din fundația cu numele său.

Cum să fie târât premierul britanic într-un asemenea dosar? În urma monstruozității juridice, politicienii români au trebuit să dea explicații. S-a spus atunci că a fost o simplă întâmplare. Un abuz, în urmă căruia procurorul și-a pierdut job-ul.

Dar iată că Panait, urmașul lui Portocală, recidivează. Deschide un dosar penal, în care a introdus numele președintelui SUA, Donald Trump. Un alt cutremur planetar.”, scrie Marius Ghilezan, într-un editorial în România Liberă.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *