Stiri Ultima Ora!

Marcel Ciolacu spulberă modificările pe ascuns ale Guvernul Orban la buget: ‘Încurajează și plătește trasesimul’

Președintele PSD Marcel Ciolacu a catalogat derogarea Guvernului Orban de a da bani partidelor care nu participă la alegeri ca fiind un demers care „încurajează și plătește trasesimul”.

„Există partide politice care nu au participat la alegeri, cum este PRo România, format din traseiști politici. În schimb, eu știu că în 2018 , Ludovic Orban voia să interzică traseismul. Între timp, încurajează și plătește trasesimul. Spuneti-mi dvs. când minte dl Orban acum sau atunci?”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Ministrul Muncii revine cu noi detalii despre creșterea vârstei de pensionare: ‘Suntem departe de a lua o decizie!’

Guvernul condus de Ludovic Orban a modificat, fără dezbatere, printr-un articol introdus în legea bugetului, principiul de bază al finanțării partidelor politice, urmând ca formațiunile parlamentare să primească bani în funcție de numărul de senatori și deputați, iar nu în funcție de rezultatul obținut în alegeri, așa cum era până acum.

Cei de la Pro România, în speță, senatorul Adrian Tutuianu susține că în urma acestei modificări la buget PNL este cel mare urmează să primească cea mai mare finanțare de la stat.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *