Stiri Ultima Ora!

Ludovic Orban s-a plâns liderilor UE: A cerut plăți mai bune pentru agricultori, apropiat de nivelul mediu european

Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi seară, că a discutat cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, despre bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021 – 2027 şi priorităţile României, anunță news.ro.

”Cu preşedintele Consiliului European principalul subiect a fost cel legat de bugetul Uniunii Europene pe perioada 202-2027. Se ştie foarte clar că, la ora actuală, Consiliul European l-a mandatat pe preşedinte să poarte negocierile privitoare la exerciţiul financiar şi am prezentat punctele noastre de vedere privitoare la acest buget. De asemenea, m-a informat cu privire la evoluţia discuţiilor legate de buget”, a declarat, marţi seară, Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

Citește și: Victor Ponta îl atacă dur pe Ludovic Orban: Eu nu l-am crezut niciodată

Orban a precizat care sunt priorităţile României: ”Menţinerea unei finanţări solide pentru coeziune care să permită României utilizarea acestor fonduri pentru a asigura o dezvoltare economică şi o apropiere de nivelul mediu de venit pentru cetăţenii români. De asemenea, interesul nostru major pentru menţinerea unei finanţări consistente pentru agricultură atât pe pilonul I, cât şi pentru pilonul II, asigurarea convergenţei în ceea ce priveşte plăţile directe la hectar, producerea subvenţiei la hectar cum este cunoscută de fermierii români, la un nivel cât mai apropiat de nivelul mediu european. Suntem foarte interesaţi de modul în care se constituie şi va fi utilizat ceea ce se numeşte Just Transition Fund, adică Fondul pentru o Tranziţie Dreaptă. Se ştie că Pactul Verde – Green Deal – conţine obiective foarte ambiţioase în ceea ce priveşte mediul, dar nu numai, şi mai ales pentru ţările care nu sunt la nivelul de dezvoltare la care sunt cele mai dezvoltate ţări europene presupune nişte costuri pentru noi şi solicităm să existe o finanţare pentru România şi pentru alte ţări în situaţia similară care să permită susţinerea unor investiţii care să ajute România să atingă obiectivele formulate în Green Deal”.

Citește și: Liviu Dragnea a depus două noi cereri de eliberare! Cum își motivează cererile

Premierul face o vizită oficială de trei zile la Bruxelles.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *