Stiri Ultima Ora!

Lelia Munteanu scrie despre o ştire falsă: ‘Mortalitatea Corona în Israel, cea mai scăzută din lume’

Jurnalul Canalului 12 a demontat aseară ştirea falsă lansată de premierul Netanyahu şi diseminată de membrii partidului său (Likud), anume că în Israel mortalitatea Corona e cea mai scăzută din lume. Contraargumentele vin de la prestigiosul Institut Weizmann, mai exact din statisticile profesorului Eran Segal.

Calculele profesorului Segal arată că, din punct de vedere strict numeric, likudiştii au dreptate, dacă se elimină din calcul, în scopuri propagandistice, cel mai important element – vârsta. Altminteri, Israelul e mult în urma Australiei, Germaniei, Danemarcei, Canadei, Greciei şi Austriei şi cu foarte puţin înaintea Franţei şi Italiei.

Citește și: Diana Șoșoacă îi vrea pe minerii din Valea Jiului să mărșăluiască pe străzile din București: ‘Nu au curaj, le este frică. Dacă suntem uniți, rechinii mor’

În schimb, ocupă primul loc în lume în topul zilelor de lockdown. Şi, de asemenea, primul loc în privinţa numărului de zile cu şcoli închise.

Apropo de instrumentalizarea politică a covidului, tot prof. Eran Segal formula zilele trecute o judecată de mult bun simţ: “Sper doar că, la finalul acestor lucruri, ne vom aminti că ştiinţa a fost cea care ne-a scos din Covid-19 şi că asta ne va conduce la o creştere a investiţiilor în ştiinţă. De la cercetările fundamentale până la cele aplicative şi experimentale. Toate sunt importante”.

Citește și: Raed Arafat, critici dure la adresa lui Ion Cristoiu: ‘Răspândiți minciuni și narative false și veninoase, pentru că la vârsta dumneavoastră sigur nu vă veți schimba’ .

Comentariu semnat de Lelia Munteanu pentru mediafax.ro

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *