Stiri Ultima Ora!

La 90 de ani Warren Buffett continuă să creadă în visul american

Miliardarul Warren Buffett, supranumit ”oracolul din Omaha”, în vârstă de 90 de ani, continuă să creadă cu tărie în visul american, afirmând în scrisoarea sa adresată adunării generale anuale a grupului Berkshire Hathaway, intens urmărită de analişti, că ”nu va paria niciodată împotriva Americii”, transmite Reuters.

”În scurta sa existenţă de 232 de ani … nu a existat niciun incubator pentru exprimarea potenţialului uman cum este America”, a scris preşedintele şi CEO-ul Berkshire Hathaway în scrisoarea publicată sâmbătă.

Miliardarul a mai scris: ”În pofida unor întreruperi grave, progresul economic al ţării noastre a fost uluitor. Concluzia noastră neclintită: nu pariaţi niciodată împotriva Americii”.

Buffett a relatat un fapt în scrisoare, pentru a ilustra proprietăţile americane ale Berkshire. El a spus că conglomeratul deţine cele mai mari active din SUA (proprietăţi, fabrici şi echipamente), în funcţie de valoare, comparativ cu oricare altă companie din ţară.

Miliardarul a evidenţiat cele două întreprinderi americane deţinute în totalitate din Berkshire – BNSF Railway şi Berkshire Hathaway Energy (BHE) – care au câştigat 8,3 miliarde de dolari în 2020, în pofida unei scăderi a cererii pe fondul pandemiei Covid-19.

“Calea ferată transportă aproximativ 15% din toate tonele-mile non-locale (o tonă de marfă deplasată pe o distanţă de o milă) de mărfuri care se deplasează în Statele Unite, fie pe calea ferată, cu camioane, pe conducte, pe barje sau cu aeronave”, a spus Buffett.

”Istoria căilor ferate americane este fascinantă. După aproximativ 150 de ani de construcţii frenetice, prăbuşiri, construcţii excesive, falimente, reorganizări şi fuziuni, industria feroviară  devenit, cu câteva decenii în urmă, ca fiind maturizată şi raţionalizată”.

Buffett a reamintit investitorilor că miracolele se produc în centrul Americii, în pofida unei atenţii deosebite acordată zonelor de coastă.

La urma urmei, Buffett şi-a înfiinţat conglomeratul în Omaha, Nebraska, iar sediul său central este în statul Cornhusker.

”Poveştile de succes abundă în toată America. De la naşterea ţării noastre, persoane cu o idee, ambiţie şi adesea doar o cantitate mică de capital au reuşit dincolo de visele lor, creând ceva nou sau îmbunătăţind experienţa clientului cu ceva vechi”, a spus investitorul.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *