Stiri Ultima Ora!

Klaus Iohannis a SEMNAT: iese din sistem procurorul care l-a băgat la pușcărie pe Adrian Năstase

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de pensionare pentru Liviu Mihail Tudose, procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și pentru Dănuț Volintiru, șef de secție din cadrul DNA.

Citește și: Traian Băsescu, ATAC SPUMOS: ‘Dacă e o gaură neagră în Guvern, este Raluca Turcan. S-a creat o funcţie inutilă’

Potrivit Administrației Prezidențiale, Iohannis a semnat, luni, decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Liviu Mihail Tudose, procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești – pensionare.

Liviu Mihail Tudose şi-a reluat activitatea ca procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în 2018 după ce Secția pentru procurori a CSM a decis încetarea suspendării sale din funcție. Decizia vine după ce a fost achitat în dosarul de la DNA Ploiești, în care a fost judecat și Sebastian Ghiță.

Achitările au fost date de magistraţii instanţei supreme fie pe motiv că faptele nu există, fie pe motiv că faptele nu sunt prevăzute de legea penală. În luna iunie 2019, Secția pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a decis să retragă apelul procurorilor în dosarul acesta.

Iohannis a semnat și decretul de eliberare din funcție, prin pensionare, a procurorului Dănuț Volintiru, delegat în funcția de procuror șef al Secției de combatere a corupției din DNA.

Dănuţ Volintiru este procurorul care a instrumentat dosarul “Trofeul Calităţii”, în care fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *