Stiri Ultima Ora!

Joe Biden l-a sunat pe Benjamin Netanyahu pentru a-i transmite condoleanţe după busculada din Israel, soldată cu 45 de morți

Preşedintele SUA, Joseph Biden, l-a sunat vineri seară pe premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu, pentru a-i transmite condoleanţe după busculada produsă la un eveniment religios, soldată cu cel puţin 45 de morţi, informează site-ul Axios.com.

“Popoarele din Statele Unite şi Israel au legături prin familiile noastre, prin credinţele noastre şi prin istoriile noastre şi vom fi alături de prietenii noştri. Rugăciunile noastre sunt pentru cei care au fost răniţi şi pentru cei care au pierdut persoane iubite. Fie ca amintirea lor să fie o binecuvântare”, a transmis preşedintele Joseph Biden, conform unui comunicat al Casei Albe, potrivit mediafax.ro.

Citește și: S-a decretat zi de doliu național în Israel, după ce 45 de oameni au murit călcați în picioare la un pelerinaj (video)

Joseph Biden l-a sunat pe Benjamin Netanyahu pentru a-i transmite condoleanţe şi pentru a oferi asistenţa Statelor Unite.

La rândul său, secretarul de Stat american, Antony Blinken, a vorbit prin telefon cu ministrul israelian de Externe, Gabi Ashkenazi.

Cel puţin 45 de persoane au murit, iar alte aproximativ 150 au fost rănite, unele fiind în stare gravă, în urma unei busculade produse în cursul nopţii de joi spre vineri pe Muntele Meron, în nordul Israelului, în cursul unui pelerinaj organizat cu ocazia sărbătorii iudaice Lag BaOmer. Guvernul israelian a stabilit că duminică va fi zi de doliu în Israel.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *