Stiri Ultima Ora!

Joe Biden aplică metoda lui Liviu Dragnea și ‘sugrumă’ importurile: Noul președinte al SUA a cerut evaluarea rețelelor de aprovizionare cu materii prime proprii

Noul preşedintele american, Joseph Biden, va ordona evaluarea principalelor reţele de aprovizionare cu materii prime, pentru reducerea dependenţei Statelor Unite de resurse din străinătate, conform unui document accesat de CNBC, potrivit Mediafax.

Joseph Biden intenţionează să ceară Administraţiei de la Washington să analizeze “rezistenţa şi capacităţile reţelelor de aprovizionare americane şi a bazei industriei de apărare de susţinere a securităţii naţionale şi a pregătirii pentru situaţii de urgenţă”, arată un proiect de ordonanţă prezidenţială.

Citește și: Maia Sandu i-a dat lovitura de grație lui Vladimir Plahotniuc

Textul proiectului ar putea suferi uşoare modificări în cursul procedurii de finalizare.

Preşedintele SUA vrea depistarea vulnerabilităţilor reţelelor de aprovizionare cu materii prime care implică “naţiuni ce sunt ori probabil pot deveni inamicale ori instabile”.

Deşi nu există nicio referire clară la China, evaluarea are rolul de a stabili cât sunt de dependente economia SUA şi industria militară americană de importurile de materii prime din China.

Citește și: Clotilde Armand preferă ”dracii”: ‘Așa este atunci când ești obișnuit să te uiți doar la diamante”

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *