Stiri Ultima Ora!

Jandarmii francezi au ‘spart’ o petrecere rave cu 500 de persoane în Bretagne

Jandarmii francezi au pus capăt vineri spre sâmbătă unei ample petreceri ilegale, care a reunit aproximativ 500 de persoane în vestul Franţei (Bretagne), aflată în prezent în lockdown ca urmare a pandemiei de COVID-19, potrivit autorităţilor locale citate de AFP.

“Jandarmii au intervenit sâmbătă în jurul orei 01:00 pentru a confisca echipamentele unui rave-party reunind circa 500 de persoane. Persoanele se strânseseră la Saint-Brieuc, după o cursă de-a şoarecele şi pisica cu jandarmii în jurul localităţii Haut-Corlay”, un mic oraş breton, a declarat AFP, o sursă a prefecturii departamentului din Côtes-d’Armor, potrivit agerpres.ro.

Sursa citată a precizat că nu au existat incidente.

Contactat de AFP, primarul comunei de 600 locuitori, Jean-Pierre Le Bihan, a declarat că nu s-a mai auzit muzică sâmbătă dimineaţă.

Prefectura a reamintit că adunările festive cu caracter muzical sunt interzise în departamentul Cotes-d’Armor până luni, când Franţa va începe să ridice progresiv restricţiile impuse în urma unei noi escaladări a pandemiei de coronavirus.

“Poliţia şi jandarmeria sunt mobilizate pe parcursul acestui weekend pentru a asigura menţinerea ordinii publice şi respectarea dispoziţiilor”, a informat prefectura pe Twitter.

În noaptea de Revelion, un rave-party uriaş organizat la Lieuron, cu participarea a circa 2.500 de persoane, triplu faţă de numărul locuitorilor, a fost principala ştire a mass-media franceze.

Peste 300 de persoane cu COVID-19 mor zilnic în Franţa, care a înregistrat vineri 25.000 noi contagieri; 30.000 de pacienţi sunt în prezent spitalizaţi.

În total pandemia a provocat moartea a peste 104.000 de persoane în Franţa.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *