Stiri Ultima Ora!

Ioan Mircea Pașcu, fost vicepreședinte al PE, avertisment asupra VIOLENȚELOR Iran – SUA: România își asumă riscurile

Fostul vicepreședinte al Parlamentului European, Ioan Mircea Pașcu, avertiează că România riscă să fie atacată în cadrul conflictului SUA – Iran.

“De ani buni, România are un parteneriat strategic cu Statele Unite și este parte integrantă a sistemului defensiv american din Europa. Într-un asemenea context, cu sau fără recenta solidarizare, România își asumă atât garanțiile de securitate oferite de SUA, cât și inerentele riscuri.

Citește și: ‘RECORD’ După ce a REVOLTAT profesorii, Guvernul Orban își pune și elevii în cap: SOMAȚIE pentru schimbarea structurii anului școlar

Acesta este regula naturală a jocului geopolitic. Iar cine o ignoră, invocând beneficii de securitate iluzorii, plasează România în zona gri, acolo unde nimic nu este sigur, unde alianțele se fac și se desfac în funcție de mize conjuncturale. Este o zonă nocivă, care ne-a întârziat semnificativ progresul, în care nu trebuie să ne întoarcem, indiferent de simpatiile și antipatiile politice interne”. (Dan Voiculescu in Evenimentul Zilei). Absolut corect!”, scrie Ioan Mircea Pașcu pe Facebook.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *