Stiri Ultima Ora!

INS vine cu CIFRE de ULTIMĂ ORĂ: cu cât au SĂLTAT prețurile la finalul lui 2019

Preţurile producţiei industriale pe total – piaţa internă şi piaţa externă – au avansat cu 3,4% în noiembrie 2019, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, ritm crescut faţă de cel înregistrat în luna precedentă, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În octombrie 2019, preţurile producţiei industriale pe total – piaţa internă şi piaţa externă – au crescut cu 2,3%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, conform News.ro.

În noiembrie 2019, comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 3,4%. Faţă de luna precedentă, preţurile producţiei industriale a crescut cu 0,3%.

În noiembrie 2019, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, cea mai mare creştere a preţurilor s-a înregistrat la fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice (+11,05%).

Pe marile grupe industriale, cel mai mare avans s-a înregistrat în industria bunurilor de uz curent (+5,03%).

Preţurile producţiei industriale reprezintă o măsură a preţurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *