Stiri Ultima Ora!

Încă un SEMNAL din Sfântul Sinod pentru alegeri: ‘Să luptăm pentru o Românie demnă, creștină, independentă și curată. Să nu ne vindem țara, să nu ne înstrăinăm’

”Să luptăm pentru o Românie demnă, creștină, independentă și curată” este mesajul pe care ÎPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, îl transmite românilor de 1 Decembrie. Este un semnal extrem de clar din Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române către români să nu voteze cu politicienii care și-au făcut un obicei de a ataca biserica, familia tradițională, obiceiurile tradiționale și valorile creștine ale țării. Alianța USR-PLUS este constituită în jurul noii ideologii neomarxistă, progresită, care atacă în mod permanent tot ce este ortodox și tradițional.

”Să nu ne vindem țara, să nu ne înstrăinăm de ceea ce ne-a fost dat să fim”, adaugă ierarhul care conduce arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Citește și: Sondaj. Mirel Palada anunță că pe PNL și PSD le desparte doar un procent

”Dragi români, Actul Marii Uniri împlinit la 1 Decembrie 1918 ocupă un loc major între faptele fundamentale care au contribuit la desăvârșirea realizării identității naționale și spirituale a acestui neam și care au marcat istoria țării creionând în timp ideea de Românie liberă între statele independente ale Europei.

Toate evenimentele comemorative împlinite în această zi sfântă aduc în actualitate jertfa nemuritoare a eroilor care ne-au lăsat moștenire o țară independentă și au scris cu propriul sânge istoria demnității naționale câștigând libertatea neamului românesc.

Citește și: De la 1 ianuarie 2021, Laura Codruța Kovesi își intră în pâine! Șefa Parchetului European a dezvăluit cine va intra sub lupa ei

Iubiți români, Anul acesta, la împlinirea a o sută doi ani de la realizarea Marii Uniri, avem datoria nu doar de a comemora numele și faptele nemuritoare ale străbunilor noștri, ci și de a lupta pentru păstrarea și promovarea patrimoniului material și spiritual lăsat moștenire de ei, de a le arăta că faptele noastre de astăzi sunt întruchiparea idealurilor pentru care ei s-au jertfit.

Contextul medico-social actual, frământările politice, instabilitatea economică sau migrația forței de muncă, nu trebuie să ne determine să fim mai puțin români sau să îngenuncheze crezul nostru sfânt într-un popor iubit de Dumnezeu. Oricât de mari ar fi încercările prin care îi este dat să treacă generației actuale de români, să nu uite că este chemată să poarte făclia unui ideal pentru care milioane de tineri s-au jertfit și să asigure continuitatea peste timp a unui neam de sfinți și de eroi.

Citește și: Marea păcăleală a USR-PLUS! Adevărul despre ‘Fără penali în funcții publice’ – Opinie

Doar asumându-ne istoria neamului și gândind cu recunoștință la cei care au împlinit-o arătăm că suntem români autentici. Să nu uităm faptele celor care au luptat pentru această națiune și care, sacrificând totul, ne-au lăsat moștenire o Românie unită.

Să nu trecem în uitare istoria acestei țări și faptele uimitoare pe care bravii ostași români căzuți la datorie, cu arma în mâini și gândul înălțat la Cer, le-au așezat la edificiul unei Românii binecuvântate de Dumnezeu.

Citește și: Sondaj. Mirel Palada anunță că pe PNL și PSD le desparte doar un procent

Să luptăm pentru o Românie demnă, creștină, independentă și curată, care își ocrotește cetățenii și reflectă întru totul idealul pentru care au murit cei care au ctitorit-o. Să nu ne vindem țara, să nu ne înstrăinăm de ceea ce ne-a fost dat să fim și să purtăm în inimi idealul pentru care au luptat martirii și eroii acestui neam, a căror fapte au scris istoria României Mari! Hristos Domnul să primească rugăciunea pe care am înălțat-o astăzi, 1 Decembrie 2020, și să ocrotească România și pe români, păstrându-i în unitate de neam și de credință!”, este mesajul Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Citește și: Marea păcăleală a USR-PLUS! Adevărul despre ‘Fără penali în funcții publice’ – Opinie .

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *