Stiri Ultima Ora!

În plin SCANDAL după ce a tăiat finanțarea spitalelor, Clotilde Armand ÎNCHIDE Adăpostul Odăi

Adăpostul Odăi trebuie închis, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, după o întrevedere cu reprezentanţii mai multor asociaţii care luptă pentru protecţia animalelor, anunță AGERPRES.

“Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii mai multor asociaţii care luptă de mulţi ani pentru protecţia animalelor despre situaţia de la Odăi şi concluzia este una foarte clară: Lagărul Odăi trebuie închis urgent! Iar primăria Sectorului 1 sub conducerea mea îşi asumă să deschidă patru centre de sterilizare în Sectorul 1! Mulţumesc celor care au participat la această întâlnire şi îi asigur de toată deschiderea Primăriei Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

Postarea este însoţită de un clip video în care un reprezentant al asociaţiei pentru protecţia animalelor Kola Kariola afirmă că la întrevedere a propus fie ca Adăpostul Odăi să fie cedat unui ONG care să-l gestioneze cu fondurile alocate de Primărie, însă a semnalat că nu ştie ce ONG s-ar angaja la aceasta, fie închiderea lui definitivă şi relocarea câinilor, precum şi înfiinţarea de către autoritatea locală de centre de sterilizare.

Citește și: Florin Cîțu DĂ BOMBA! PRIMUL SPOR care li se va TĂIA bugetarilor: Am descoperit sporuri de care nu știam că există

Potrivit acestuia, nimeni nu va adopta 750 de câini, câţi sunt în prezent la Odăi, dar prin relocarea lor în adăposturile din România în care pot fi îngrijiţi corespunzător li se cresc şansele de a fi adoptaţi. El a menţionat că “lagărul Odăi” este cel în care mureau zeci de câini, deoarece nu erau îngrijiţi corespunzător şi a spus că, de joi după-amiaza, câinii de aici au rămas fără îngrijitori, în contextul neînţelegerilor dintre autoritatea locală şi Romprest. Reprezentantul asociaţiei a făcut apel la cei care pot să facă voluntariat pentru a face curăţenie şi a hrăni animalele până la rezolvarea situaţiei, pentru că legislaţia din România nu permite în prezent Primăriei să detaşeze personal la adăpost.

Kola Kariola menţiona, miercuri, pe Facebook că o anulare a contractului cu Romprest pune în pericol viaţa a 750 de câini din adăpostul Odăi, aflat în custodia Primăriei.

Romprest a notificat miercuri Consiliul Local al Sectorului 1 că ar putea limita temporar serviciul de salubrizare din 11 februarie, menţionând că autoritatea contractantă încalcă obligaţiile contractuale care îi revin.

Firma Romprest este nemulţumită de tergiversarea adoptării unei hotărâri de Consiliu Local prin care să se aprobe soluţiile negociate de comisia mixtă de mediere şi operatorul delegat privind eşalonarea debitelor restante şi diminuarea temporară a unor operaţiuni din cadrul activităţilor serviciului.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *