Stiri Ultima Ora!

Imagini din satelit – Pagubele produse în baza aeriană din Irak lovită de rachete iraniene

Mai multe imagini din satelit par să arate că în urma atacurilor de miercuri asupra bazei aeriene Ain al-Asad din Irak rachetele iraniene au deteriorat sau distrus șapte clădiri, care adăpostesc personalul militar american, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Două imagini furnizate de compania de satelit Planet Labs Inc. și verificate de Reuters arată cinci puncte de impact al rachetelor în acea parte a bazei.

Dimensiunea pagubelor poate fi măsurată comparând fotografiile realizate după atacul de miercuri, cu imagini din data de 25 decembrie anul trecut.

Cel puțin trei dintre structuri par a fi hangare pentru întreținerea aeronavelor. Unele dintre clădiri sau structuri au dispărut complet. Din celelalte au mai rămas doar părți.

Medicul Mircea Beuran dă cărțile pe față: ce s-a întâmplat, de fapt, în sala de operație unde a ars o femeie

„Au vizat partea americană a bazei. Au vrut să o lovească și au lovit-o”, a declarat Jeffrey Lewis, de la Institutul de Studii Internaționale Middlebury din Monterey, California.

Președintele american, Donald Trump, a declarat că niciun american nu a fost rănit în urma atacurilor, despre care Iranul a anunțat că a lansat aceste rachete ca represalii pentru uciderea în Irak a generalului iranian Qassem Soleimani la finalul săptămânii trecute.

Două rachete au fost lansate miercuri seara către Zona Verde din Bagdad, un perimetru ultrasecurizat unde se află sediile mai multor instituții guvernamentale irakiene și ale unor ambasade, a informat Armata irakiană.

Cel puțin una dintre rachete a căzut la aproximativ 100 de metri de sediul Ambasadei Statelor Unite. Nicio persoană nu și-a pierdut viața în urma acestui incident.

content-image

content-image

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *