Stiri Ultima Ora!

Groupama Asigurări a raportat o creştere de 7% pentru asigurările facultative de locuinţe

Groupama Asigurări a înregistrat o creştere de 7% în ceea ce priveşte subscrierile pentru Asigurări de locuinţă în 2020 iar asigurarea locuinţei cu extra acoperiri (ALExA) rămâne în continuare produsul accesat cel mai frecvent de clienţi, se arată într-un comunicat al companiei remis miercuri AGERPRES.

Cele mai solicitate clauze suplimentare vizează avariile accidentale la instalaţiile de încălzire sau daunele produse aparatelor electrice, electronice şi electrocasnice, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Scandal între Diana Șoșoacă și Grigore Cartianu, în direct la TV: Șoșoacă a plecat din emisiune/VIDEO

“În contextul crizei sanitare, locuinţele au îndeplinit mai multe roluri ca niciodată, unele funcţionale, altele emoţionale – de la case, în sensul lor tradiţional, la birouri, săli de clasă sau locuri de joacă. Lucrul acesta a dus la o creştere firească a interesului pentru asigurarea locuinţei, clienţii fiind mai preocupaţi de riscurile la care acestea sunt expuse. În România, Asigurarea Locuinţei cu Extra Acoperiri este cea mai vândută asigurare de locuinţă. Am fost prima companie care a introdus opţiunea de autoconstatare, reparaţiile de urgenţă şi garanţiile de servicii, ca parte a Colecţiei de avantaje. Credem în flexibilitatea produselor noastre şi în oferirea de soluţii utile pentru clienţii noştri, astfel că, în contextul crizei sanitare, ne-am adaptat serviciile şi am marcat încă o premieră pe piaţă, atunci când am introdus Video Asist, aplicaţia de constatare a daunelor la distanţă. Rămânem atenţi la nevoile clienţilor noştri, pentru a răspunde cu produse flexibile, personalizabile, cu soluţii care să le ofere continuitatea planurilor atunci când intervine neprevăzutul”, a declarat Călin Matei, Director General Adjunct Groupama Asigurări.

Acoperirea de bază a asigurării de locuinţă cu extra acoperiri de la Groupama Asigurări (ALExA) cuprinde următoarele riscuri: incendiu, trăsnet, explozie, căderea aparatelor de zbor – pentru clădire şi/sau bunurile din locuinţă, dar şi Asigurarea de răspundere civilă, pe teritoriul României, pentru persoana asigurată şi persoanele care locuiesc împreună cu aceasta, în locuinţa asigurată.

Clienţii care încheie o poliţă ALExA beneficiază şi de opţiunea de autoconstatare, pentru pagubele de până în 2.000 de lei şi despăgubire în maximum 72 de ore (zile lucrătoare) de la acordul lor pentru suma despăgubită. Totodată, clienţii pot accesa şi opţiunea de constatare a daunelor de la distanţă, prin intermediul Video Asist, aplicaţie care facilitează apelul video cu un reprezentant Groupama. Această soluţie, introdusă în premieră de Groupama Asigurări pe piaţa din România, elimină deplasarea unui inspector de daună în locaţie şi diminuează timpul de rezolvare a dosarului de daună.

În 2020, Groupama Asigurări a plătit daune de 22,3 milioane de lei, în creştere cu 7% faţă de valoarea daunelor plătite în 2019. Conform datelor companiei, riscurile cu frecvenţa cea mai mare de daună în 2020 au fost avariile instalaţiilor de apă, canalizare sau încălzire centrală şi fenomenele meteorologice extreme (furtuna, grindina, greutatea stratului de zăpadă/gheaţă).

Datele statistice de la nivelul companiei arată că mediul urban manifestă în continuare un interes mai crescut pentru asigurările de locuinţă, însumând aproximativ 70% dintre poliţele subscrise de companie. Bucureşti şi Ilfov rămân în continuare zonele unde cererea pentru asigurări de locuinţă facultative este cea mai mare, urmate fiind de regiunea Transilvaniei.

Creşterea de 7% înregistrată de Groupama Asigurări pe acest segment confirmă o tendinţă remarcată în ultimii ani la nivel de piaţă, interesul românilor pentru asigurările facultative de locuinţă fiind în creştere. Cu toate acestea, gradul de penetrare a asigurărilor de locuinţe, atât obligatorii, cât şi facultative, rămâne unul destul de scăzut, sectorul având un potenţial mare de dezvoltare.

Groupama Asigurări are peste un milion de clienţi individuali şi peste 80.000 de companii. Parte a unui grup internaţional de asigurări şi servicii financiare, mutualist si cu o istorie de peste 100 de ani, cu 32.600 de angajaţi deservind peste 13 milioane de clienţi la nivel global, Groupama Asigurări îşi orientează strategia de dezvoltare în jurul celui mai important partener al său, clientul, pentru care dezvoltă produse şi servicii simple şi flexibile, adaptabile nevoilor acestuia, care să îi asigure continuitatea planurilor atunci când apar evenimente neprevăzute.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *