Stiri Ultima Ora!

Google, dat în judecată pentru folosirea abuzivă a poziţiei deţinute pe piaţă de către 10 state americane

Texas, susţinut de alte nouă state, au dat în judecată Google, companie deţinută de grupul Alphabet, pe care o acuză de încălcarea legii antitrust pentru modul în care îşi derulează afacerile cu publicitatea online, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Procesul intentat de Texas este al patrulea într-o serie de acţiuni în justiţie, federale şi statale, care au rolul să aducă sub control comportamentul considerat incorect al marilor platforme de tehnologie, care s-au dezvoltat semnificativ în ultimele două decenii. Procesul a fost înregistrat în districtul estic al Texasului.

Procurorul general al Texasului, Ken Paxton, s-a alăturat anterior procesului Departamentului de Justiţie al SUA împotriva companiei, din luna octombrie, care acuză compania californiană cu o valoare de 1.000 de miliarde de dolari că şi-a folosit în mod ilegal puterea de piaţă pentru a-i contracara pe rivali. Un număr de 11 state federale s-au alăturat acestui proces.

Citește și: CTP amendă usturătoare pentru jignirile aduse Bisericii Ortodoxe Române

Statul Texas susţine în plângerea sa că Google domină traseul unei reclame, de la agenţia care o produce către o pagină web sau o aplicaţie mobilă care atrage interesul consumatorului.

”Google şi-a folosit în mod repetat puterea monopolistă pentru a controla preţurile şi s-a implicat în în înţelegeri pe piaţă pentru a falsifica licitaţiile, într-o încălcare imensă a legii”, a afirmat Paxton într-un video publicat pe Facebook.

Compania ”şi-a eliminat concurenţa şi s-a încoronat ca rege al publicităţii online”, a adăugat el.

Google nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Cele nouă state care s-au alăturat Texasului sunt Arkansas, Indiana, Kentucky, Missouri, Mississippi, Dakota de Sud, Dakota de Nord, Utah şi Idaho.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *