Stiri Ultima Ora!

Gigantul Beoing ia măsuri drastice: suspendă din 2020 producția avioanelor cu probleme 737 MAX

Boeing va suspenda temporar producția aeronavelor 737 MAX începând cu luna ianuarie 2020. Decizia a fost luată întrucât se estimează că interdicția zborurilor pentru aeronava 737 MAX va continua și pe parcursul anului 2020.

O sursă a declarat recent pentru agenția Reuters că nu vor fi efectuate disponibilizări în urma opririi producției.

Decizia opririi producției a venit în decembrie, la doar câteva zile după ce autoritățile de reglementare din SUA au avertizat gigantul aviatic că și-ar fi stabilit așteptări nerealiste în legătură cu momentul în care avionul va fi autorizat să zboare din nou.

Autoritățile de reglementare din domeniul aviatic din întreaga lume au interzis zborurile cu 737 MAX în martie, după o prăbușire catastrofică în Etiopia, al doilea accident pentru avion la doar cinci luni după unul similar în Indonezia. Accidentele au luat în total 346 de vieți.

Boeing a spus în octombrie că ar putea recurge la o înghețare a producției sau o reducere suplimentară, dacă aprobarea corecțiilor software pentru controlul zborului și modificările din procesul de instruire a piloților se extind până în 2020.

Orice modificări ale producției MAX ar putea avea implicații semnificative pentru economia Statelor Unite. Incapacitatea Boeing de a livra aeronava în perioada interzicerii zborurilor a afectat deja deficitul comercial al Statelor Unite.

Boeing a redus producția lunară de 737 la 42 de aparate, de la 52 în aprilie 2019. Executivii companiei au spus în octombrie că speră să reia livrările în trimestrul IV și să elimine întârzierile până la sfârșitul anului viitor. Unii directori de companii aeriene și din industrie au apreciat că recuperarea întârzierilor ar putea dura doi ani. Boeing plănuise să majoreze producția la 57 de avioane pe lună până la sfârșitul anului 2020.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *